Plopsafanday 2013

Afgelopen zaterdag werd opnieuw plopsafanday geoarganiseert door Plopsafansite in samenwerking met plopsa. Waarbij onderandere eventuele toekomstplannen voor de plopsaparken uit de doeken worden gedaan. In al de plopsaparken wordt het komende jaar gewerkt aan thematisering van de attracties...


Afgelopen zaterdag werd naar jaarlijkse gewoonte plopsafanday georganiseert door plopsafansite in samenwerking met plopsa. Op deze speciale dag worden vaak heel wat leuke nieuwtjes uit de doeken gedaan door de algemeen directeur van plopsa aan de hand van een presentatie. Hieronder plaatsen we de belangrijkste nieuwtjes per plopsapretpark op een rij.

Plopsaland De Panne

Mometeel word Viktor's Race onder handen genomen, er komt een gloednieuwe track vertelde de algemene directeur ons de afgelopen zaterdag. Het uitzicht blijft hetzelfde, de gewone bezoekers zullen nooit merken dat het een nieuwe achtbaan is..

 

In het gloednieuwe plopsatheater vind de volgende maanden enkele exclusieve evenementen plaats zoals Samson & Gert kerstshow, Foyer Exclusief, Finale Miss Belgie. Maar plopsa denk eraan om in de toekomst nog meer shows te laten doorgaan in het nieuwe theater, men denkt onderandere aan Rob De Nijs, Will Tura en Clouseau. Verder wil plopsa de zaal ook openstellen als feestzaal.

 

Ook na Holidaypark krijgt Maya de Bij volgend jaar een parkshow in plopsaland De panne, het park zal ook voor deze show een mooi decor voorzien.

 

In het aankomende jaar zal er op de televisie een nieuw programma "Prinsessia" te bekijken zijn op de belgische en nederlandse zenders. De prinsessen die in dit nieuwe programma meespelen zullen volgend jaar te zien zijn in plopsaland. Ook de andere 3 prinsessen van studio 100 (K3) zullen volgend jaar opnieuw een bezoekje brengen aan het belgisch grootste pretpark.

 

Het Bumbatheater (klein theater) is momenteel aan zijn laatste jaar bezig, het theater word niet gesloopt, maar in het omringerde gebied zal een bumba-zone worden aangelegd. Met onderandere een nieuw meet & greetpunt, een winkel, en een horecapunt. 

In het pretparkseizoen van 2013 werd in plopsaland een nieuwe zone geopent met onderandere 2 nieuwe attracties, 2 horecapunten en toiletten. Momenteel word er hard gewerkt om de 2 fase van Wickieland te openen in het voorjaar van 2014, er komt onderandere een nieuwe winkel en een stationsgebouw voor "Wickie the battle" in Wickieland.

Vooraan in het park zijn er nog 2 grote werven, waar er onderandere "plopsaqua" gebouwt wordt. Het word een uniek zwembad met veel aandacht aan thematisering (Wickie the Vicking), er zullen ook enkele unieke effecten te zien zijn in het nieuwe zwembad zoals "smeltende sneeuw". Zoals de plannen er nu bij liggen zal er een "Lazy river" met een grot aanwezig zijn in het zwembad. Verder zal het waterpark ook enkele spectaculaire glijbanen tellen. 

 

Voor de kleinsten onder jullie word er op de verdieping een waterspeeltuin voorzien, ook gedecoreerd in de wonderlijke leefwereld van Wickie the Vicking. 

Nu de bouw van het zwembad goed is begonnen, komt de bouw van het eerste plopsahotel ook steeds dichterbij.. In het hotel zouden zo'n 82 familie-kamers worden voorzien, er word zo'n 10 milioen euro geinvesteerd in het (vier sterren) hotel. 

De algemene directeur van Plopsa onthulde zaterdag ook dat er in 2016 een nieuwe grote attractie zal openen, over welk soort attractie werd nog niet bekend gemaakt. 

Bij een nieuw pretparkseizoen hoort natuurlijk ook een nieuwe kalender! Plopsaland wil volgend jaar het park nog meer openen, op onderstaande afbeelding kun je de "voorlopige kalender" bekijken.. Het is dus nog niet defenitief! Het is een voorstel!

Holidaypark

De rapid river in Holidaypark kreeg het voorbije jaar meer bezoekers over de vloer, daarom zal het park volgend jaar enkele extra boten aankopen. Om de capaciteit van de attractie te vergroten! 

 

De bootvaart "Tabaluga's Abenteuer kreeg vorig jaar een nieuwe ingang, en ook dit jaar zullen nog enkele leuke aanpassingen worden doorgevoerd. Verder zal ook de boomstamrivier onder handen worden genomen, en getransformeerd worden naar de wonderlijke wereld van Wickie the Vicking. Foto's van de bouw kunt u trouwens bekijken op onze website ( klik bovenaan op "media"). In de nieuwe zone van Wickie word ook een nieuwe winkel en een horecapunt voorzien! 

 

De nieuwe gelanceerde achtbaan in Holidaypark, zal zowel voorwaarts als achterwaarts het parcour afleggen en word gebouwt op de plaats waar Suberwirbel stond. Plopsa denkt om het gebied rond de nieuwe attractie te decoreren in een thema als "Griezels". Men denkt er ook aan om de kurkentrekker van Superwirbel te gebruiken als "Toegangspoort" naar het gebied waar deze nieuwe attractie word gebouwt! Zo blijft er toch nog een deeltje van de unieke verdwenen attractie in holidaypark... Foto's van de bouw zal je kunnen bekijken op onze website! (Klik bovenaan op "Media")

 

In de toekomst denkt plopsa aan om een Familiecoaster te plaatsen in het duitse pretpark..

Plopsa Coo

De voorbije weken werd er nog hard gewerkt om de laatste asfaltwegen, te veranderen in mooie beklinkering! Ook werden op deze nieuwe paden nieuwe leuke bankjes en vuilnisbakken geplaatst. 

 

In 2014 word achteraan het park gewerkt, de coaster die zich daar bevind zal ook worden gethematiseerd in de wereld van Wickie the Vicking. Meer info volgt..

Plopsa Indoor Hasselt/Coevorden

Nadat K3 en Wickie the Vicking hun plaatsje konden bemachtigen in de indoorparken, zal het komende jaar ook Maya de Bij terug te vinden zijn in de parken.. Het bestaande gebied rond de attractie "De Eendjes" zal getransformeerd worden naar de wereld van Maya en haar vriendjes.. Plopsafansite, zorgt voor een duidelijke schets..

Plopsa Algemeen

Meer dan 2.7 miloen bezoekers kregen de plopsaparken momenteel over de vloer in 2013. Dat is opnieuw een stijging tegenover de voorbije jaren. Dat heeft onderandere te maken met het brede aanbod, en de vele nieuwe attracties die de parken hebben gehad, en ook de komende jaren zullen hebben.

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Elise Vandam (maandag, 09 december 2013 18:26)

  Mooi verslagje, Wickie veroverd alle plopsaparken..

 • #2

  Michael Debacker (maandag, 09 december 2013 18:26)

  Hele mooie vooruitzichten! Ik hoop dat er in 2016 een Rapid river komt in plopsaland de panne.. Aangezien dat ze volgend jaar nieuwe boten aankopen voor Holidaypark....

 • #3

  pretparkfansite (maandag, 09 december 2013 18:30)

  Dank u!

 • #4

  Chantal Dario Desmet Samyn (maandag, 09 december 2013 18:50)

  Mooi verslag!

 • #5

  nathan gevaert (maandag, 09 december 2013 22:40)

  inderdaad zeer mooi verslag, ik ben het ook wel eens met Michael, als er iets is dat plopsaland de panne ontbreekt is het een rapid river, een familieachtbaan mag ook nog altijd.