Walibi ontslaat 15 personeelsleden

Het pretpark "Walibi Belgium" ontsloeg een tiental vaste personeelsleden. Het managment verwijst naar de noodzaak om te investeren in nieuwe attracties, dit moet onderandere van voor de verwachtingen van onze bezoekers...

Het nieuws kwam afgelopen woensdag al, maar dat werd niet aan het publiek of de pers meegedeeld. De pretparkgroep (Compagnie des Alpes) die eigenaar is van onderandere Walibi Belgium besloot om 15 vaste Full-time medewerkers te ontslaan. 

De pretparkgroep maakte 282 milioen euro winst, dat is een daling van 4.7%. Ook de bezoekersaantallen liepen achteruit, vooral bij de pretparken waar er niet geïnvesteerd werd in een nieuwe attractie.

 

Het managment verwijst naar de noodzaak om op lange termijn de verwachtingen van de pretparkbezoekers te kunnen blijven invullen. En om te kunnen blijven meestrijden met de concurrentie, moeten we investeren in attracties, de budgetten van pretparken worden steeds belangrijker! 

 

De vakbonden reageerden verrast op het nieuws en dreigen met een staking. Enkele personeelsleden legden al het werk neer.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    nathan (zaterdag, 14 december 2013 15:19)

    Waarom doen ze dat? Personeel te veel? Toch zijn er altijd wel attracties gesloten, zeker kinderattracties.

  • #2

    Michael Debacker (zaterdag, 14 december 2013 15:53)

    Met zoveel winst, mogen we toch wel binnenkort een nieuwe attractie verwachten?? :p