WitchWorld klaar in 2019

Als het aan Ton Theunis ligt, opent fantasypark Witch-World de poorten uiterlijk in 2019 op de locatie van het kasteel Almere. Uit een onderzoek van Royal Haskoning/DHV wordt deze locatie als meest kansrijk gezien...

Toen Theunis afgelopen jaar te horen kreeg dat WitchWorld niet ontwikkeld kon worden in het zweedse Monsteras, richtte hij zijn pijlen op Almere. Er waren 3 mogelijke locaties voor het park: het Kotterbos, het Kathedralenbos, of het kasteel. Uiteindelijk bleek de kasteellocatie met 71.8 hectare de ideale plek om zijn droom te realiseren. Het park is inmiddels op de tekentafel vormgegeven. Er is ruimte voor een speeltuin, oostvaardersplaats, trollenbos, Sprookjes- en volksverhalenbos in de vorm van het Bos der Fabelen. In alle attracties wordt gebruik gemaakt van de allernieuwste roboticatechnieken. 

 

Er is ook een grote rol weggelegd voor het nu nog niet afgewerkte kasteel. Hierin worden 3 nieuwe attracties in gevestigd, de kantoren van het personeel en het opleidingscentrum. Ook kan er worden getrouwd, zoals altijd al de bedoeling was. Dit nieuwe pretpark zal zich bevinden op zo'n 30 kilometer van Walibi Holland. Het park zal zich bevinden nabij Amsterdam en zal iets unieks brengen in deze drukbevolkte omgeving! Gek dat hier nog niks unieks is gebouwd, want we zien onze slaagkansen groot in! We hebben een enorme ambitie en ik ben overtuigd dat het ons zal lukken! Over 60 jaar staat hier iets vergelijkbaars als de "Efteling".

 

Witch-World richt zich vooral op gezinnen met jonge kinderen, techniekliefhebbers, fantasyliefhebbers, jongeren geïnteresseerd in game-design, bezoekers met niet-westerse achtergrond en buitenlandse bezoekers. Nu het onderzoek afgelopen is , kan witchworld verder praten, niet enkel met de eigenaar an het kasteel, maar ook met het staatsbosbeheer.

 

Theunis wil zich niet uitlaten over financiers.. Dat zijn onderhandelingen waar je voorzichtig moet mee omgaan..

 

Bron: almerevandaag

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Elise Vandam (zondag, 15 december 2013 13:55)

    Als het over 60 jaar, gelijkaardig zal zijn aan de efteling.... Dan komen we wel eens langs :D

  • #2

    Jonas (zondag, 15 december 2013 14:01)

    Eerst zien, en dan pas geloven... Er zijn veel mensen waarvan een pretpark openen een droom is.. Maar voor vele mensen blijft het ook bij een droom, en wordt deze nooit werkelijkheid! Het zou leuk zijn dat er nog wat meer concurrentie komt in de lage landen, maar ik denk dat dit een "flop" wordt..