Bouwplannen "Pirana" in de Efteling

Dat de Efteling bezig was met een groot onderhoud aan de Rapid river "Pirana" was al langer bekend. Maar wat zijn ze allemaal van plan?? 


Het houdt de gemoederen al enkele weken, de werkzaamheden in het Anderrijk. Plannen rondom de "pirana" eindelijk voor ogen... Een slootje word gegraven van de Gondoletta- naar de Kanovijver. Maar veel indrukwekkender: bijna de hele baan van de rapid river is de voorbije weken tegen de vlakte gegaan, nieuwe metselwerkjes verrijzen. Wat gebeurt daar allemaal?? Eftelist komt met de plannen naar buiten, en geeft jullie een duidelijk beeld wat er de komende maanden gebouwt wordt in en rond de wildwaterbaan. 

 

De ontdekkingstocht van de nieuwe wereld rond "Pirana" begint bij het steenboksplein. Het oude wandelpad van daaraf langs de vaarroute wordt flink aangepakt, te beginnen met een heuse entree-poort.

Loop je onder de grote poort door, dan kom je langs een nieuw ingericht stuk groen tussen de Bobslee & Pirana. Het pad loopt door en je wandelt voorbij een tribune die uitzicht geeft op de baan van "Pirana", er zullen ook interactieve ellementen aanwezig zijn, zodat de gasten, de bezoekers in de attractie extra kunnen nat maken.. Verder worden nog enkele beelden geplaats in en langs de baan.

Het pad mondt uit op het Piranaplein. De vertrouwde meandering stand staat er nog steeds, maar het plein tussen de wachtrij en de Casa wordt flink volgebouwd.

Bij het zuidelijke deel van de baan, keert de loopbrug over de karpervijver terug en de wandelroute over de Pirana gaat terug open! Sterker nog, halverwege komt er een heel nieuwe wandelroute op het binnenterrein van de Pirana, deze zal te betreden zijn via een trap.. Die leidt naar een plateau dat hier ook uitzicht geeft op de baan, ook hier keren de beelden in en rond de baan terug.. Hoogstwaarschijnlijk zullen hier ook interactieve elementen worden geplaatst om de attractiegebruiker flink nat te maken! 

Bron: Eftelist

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Johan D. (dinsdag, 17 december 2013 14:51)

  Ik ben blij dat de oude wandelroutes terug komen! En met deze interactieve elementen, wordt het nog moeilijker om er "droog" uit de attractie te stappen... :p

 • #2

  Mathijske (dinsdag, 17 december 2013 15:42)

  Heel mooi! Deze prachtige attractie krijgt nu (eindelijk) z'n verdiende opknapbeurt! Ik hoop ook dat de andere effecten van vroeger terug komen... Watervallen, nevelgordijn,... Die interactie en die beelden zijn écht uitstekende toevoegingen! En zoals Johan al zei: het wordt nu écht moeilijk op er droog uit de attractie te stappen.. (Ook al ga je meestal in die attractie om zeiknat te worden..)

 • #3

  Elise Vandam (dinsdag, 17 december 2013 18:27)

  Interactie elementen?? Wordt heel leuk volgend jaar :p

 • #4

  Johan D. (dinsdag, 17 december 2013 19:04)

  Mathijske, het is inderdaad de bedoeling dat je nat wordt... Maar op een lente-dag (20°c) kun je wel afkoeling gebruiken, maar als kinderen dan volledig doorweekt zijn, krijgen ze vaak koud (en later misschien nog ziek..)! En volgt er meestal een minder leuke pretparkdag... Daarom gaan we enkel in de waterattractie met kinderen als het écht warm is, zodat ze snel drogen, of wel gaan we pas vlak voor sluitingstijd naar pirana, zodat ze zich kunnen verwarmen in de wagen en geen koud krijgen.

 • #5

  dimitri (dinsdag, 17 december 2013 19:07)

  natuurlijk kan dat wel zijn dat ge ne euro of zo moet instekken om iemand nat tespuiten maar toch tof

 • #6

  Mathijske (dinsdag, 17 december 2013 19:56)

  Ik hoop dat we geen geld moeten uitgeven hoor.. De kinderen (en anderen ook ^^) vinden dat zo tof om te doen! In plopsaland zijn de spuiters gratis, en dat kan ik alleen maar toejuichen! :D

 • #7

  ingrid (woensdag, 18 december 2013 06:43)

  Droogcabine zou fijn zijn aangezien we in Nederland wonen alleen op zeer warme dagen is het leuk Anders niet

 • #8

  Chany Hagemann (woensdag, 18 december 2013 11:41)

  Pirana met interactieve elementen. Hij werd al vaak overgeslagen op mijn bezoekjes,maar zou nu denk ik helemaal niet meer aantrekkenlijk zijn voor mij.