Aqualibi gesloten door staking

Vorige week ontsloeg walibi 15 personeelleden, daardoor wordt er sinds gisteren fors gestaakt in belgische Walibi-park. Vandaag zou "Aqualibi" vandaag terug openen na onderhoud, maar door de staking is het zwembad uitzonderlijk gesloten... 


Gisteren (17/12/'13) werd er niet gewerkt in de alteliers van Walibi Belgium. De technici die zich momenteel normaal bezighouden met het winteronderhoud van de attracties, legden het werk neer. De techniekers van Walibi staken enkele paletten in brand, vlakbij de magazijnen. Met deze stakingsactie protesteren de arbeiders tegen de ontslagronde in het het waaverse pretpark vorige week aankondigde. De vakbonden uiten ook hun ongenoegen over de manier waarop er over de ontslagen werd gecommuniceerd door het park. Volgens Paul Joly werden de betrokken personen geïnformeerd via een simpele brief of telefoontje.

 

Vandaag (18/12/'13) is de situatie tussen de directie en werknemers in Walibi Belgium nog slechter dan gisteren, waardoor Aqualibi nu ook gesloten blijft. Aqualibi dat gelegen is net naast Walibi, zou vandaag normaal zijn deuren heropenen na het jaarlijkse winteronderhoud. Door de vakbondsactie is de toegang geblokeerd met boten vanuit de waterattracties in Walibi en blijft het park echter gesloten. Als het zwembad terug zal openen in de kerstvakantie is nog onduidelijk, werknemers zullen enkel het park terug openen als er goeie oplossingen op tafel worden gelegd. 8 arbeiders en 6 bedienden kregen al hun bon. Vreemd genoeg kregen ook de ex-jobstudenten gisteren ook een brief waarop stond dat ze terug kunnen solliciteren voor het volgende seizoen. Het park zou dus terug veel nieuwe mensen aanwerven...

Bron foto's: WonderWorldWeb, L'avenir

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Johan D. (woensdag, 18 december 2013 16:53)

    Ik ben benieuwd wat de directie zal ondernemen, als aqualibi ook gesloten zal blijven tijdens de kerstvakantie.. Enige bron van inkomsten in de winterperiode!