Aqualibi heropent deuren

Na 2 weken staking in Walibi & Aqualibi, heropent vandaag (30 december 2013) het waterpark opnieuw haar deuren. De vakbonden en de directie zijn tot een akkoord gekomen. Ondertussen is de kerstvakantie al halverwege, waardoor het park heel wat inkomsten misloopt... 


Na het plotseling ontslag van 15 medewerkers hadden de resterende werknemers van Walibi Belgium en Aqualibi het werk neergelegd. Vanaf 16 december lagen de onderhoudswerkzaamheden in het park stil en bleef Aqualibi noodgedwongen gesloten.

 

Afgelopen vrijdag zijn de vakbonden en de directie van Walibi Belgium tot een akkoord gekomen wat als resultaat heeft dat de medewerkers terug aan de slag gaan en het zwembad Aqualibi terug open kan gaan voor het grote publiek. Het betrokken personeel moet wel nog geïnformeerd worden over de resultaten van de besprekingen met de vakbonden. Aqualibi is deze ochtend 30 december 2013 om 10 uur terug geopent voor het publiek. 

 

Vanaf 16 december dit jaar legden de medewerkers het werk in het pretpark, wat vanwege de seizoenssluiting vooral belangrijk onderhoudswerk is, stil en blokkeerden de ingang van Aqualibi waardoor het waterpark ook gesloten moest blijven. Met het akkoord dat bereikt is gaan de medewerkers terug aan de slag en kan het zwembad terug open. Het zwembad moest noodgedwongen de eerste week van de kerstvakantie gesloten blijven waardoor het vele inkomsten heeft misgelopen.

 

 

Bron: Rctland.com

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ronny (maandag, 30 december 2013 13:47)

    Ze hadden beter het werk neergelegd tijdens het pretparkseizoen! Dan hadden ze nog meer inkomsten misgelopen! :D