Walibi Belgium klaar voor start nieuwe seizoen

Ondanks dat Walibi België geen nieuwe attractie opent in 2014, was het de voorbije weken toch hard werken om verschillende nieuwtjes klaar te krijgen voor het nieuwe seizoen, dat morgen officieel van start gaat. Wij sommen hieronder de belangrijkste nieuwtjes in Walibi Belgium voor u op... 


Zoals we al enkele weken geleden vertelden, wordt er in Walibi grondig gewerkt aan de voorbereidingen voor het nieuwe pretparkseizoen van 2014. Voor wie binnenkort naar Walibi België trekt, zal onmiddellijk een verbetering merken aan de ingang van het park. Daar werden de kassa's onder handen genomen en voorzien van nieuwe daken. Net voorbij de ingang stond de voorbije jaren daar een foto-uitgiftepunt, deze is verplaatst en staat vanaf dit jaar opgesteld nabij het WAB-station, iets verderop aan het einde van de mainstreet.  

Opnieuw wat verderop bevindt zich het populaire terras "Café de Bruxelles", het volledige terras werd afgelopen winter afgebroken, er werd opnieuw een gloednieuw terras aangelegd in een modernere stijl. Met de grote parasols en het nieuwe strakke stijl kun je gezellig genieten van een snack en/of een drankje tijdens een heerlijk dagje Walibi.

Een enorme ruimte werd gecreeërd door het weghalen van de containers op het plein nabij De Weerwolf. De containers maakten vorig jaar deel uit van het decor, waar elke walibidag werd afgesloten met een knallende show waarbij stuntmannen de show steelden op knallende muziek. Deze show wordt in het seizoen van 2014 niet meer opgevoerd. Enkel het podium bleef nog staan op het plein die zal gebruikt worden voor speciale gelegenheden, zoals nocturnes of halloween. 

Afgelopen week werd er al een nieuwsbericht gepubliceerd door pretparkfansite, waarbij we bekend maakten dat voortaan de wachttijden gecommuniceerd worden met de parkbezoekers. Hier zie je een voorbeeld van een bord die je aan de ingangen van elke grote attractie zal kunnen vinden. Vanaf dit jaar is het niet meer mogelijk om te Swipen! De afgelopen jaren konden bezoekers een armbandje gratis ophalen in één van de voorziene shops. Dat armbandje werd verbonden et uw persoonlijk facebook-account, en telkens wanneer je aanschoof voor een attractie kon je "swipen" en kwam dat automatisch op uw facebook terecht. Vanaf 2014 is dat dus jammer genoeg niet meer mogelijk! De Swip-borden werden verplaatst naar andere locaties in het park en worden vanaf dit jaar gebruikt als informatieborden.

Bij de thrillride "Buzzsaw" werden ook enkele zaken veranderd! Zo werd het operatorhokje verplaatst. De ingang werd vernieuwd en de uitgang werd verplaatst, dit moet de capaciteit van de attractie verhogen, omdat mensen de rugzakken en dergelijke meteen aan de ingang kan leggen, zonder doorgeven (wat veel tijd in beslag nam). 

Dit zijn niet de enige wijzigingen in en rond de westernzone, ook werden de rotsen van de achtbaan "Calamity Mine" onderhanden genomen. En de Daltons zijn ontsnapt uit het park... Ze zijn niet meer te vinden in het Belgische Walibi park. Verder is er nog een andere nieuwigheid in de Westernzone: Walibi's Secret. Een familieattractie, verwacht geen exacte kopie van Fanta play House! 

Bij het binnengaan van het gebied rond "FlashBack" wordt je opnieuw verwelkomt door een toegangsboog, die afgelopen jaar een grondige opknapbeurt kreeg. De attractie zelf werd ook grondig schoongemaakt en de droogcabine werd aan de uitgang van FlashBack geplaatst. 

De zone random de extreem populaire attractie "Psyké Underground" werd ook aangepakt, daar werd het horecapunt door groot succes van vorig jaar flink uitgebreid. Het gebied is nu ook voorzien van de typische lantaarnpalen die overal in het park te vinden waren. Nu we bijna de hele ronde van de vijver hebben overlopen, blijven er nog maar enkele attracties over... Onze volgende stop is Radja River! Daar werden de rotsen net als bij Calamity Mine schoongemaakt, de ronde bootjes werden geverfd en sommige zelfs vervangen door nieuwe exemplaren. Deze attractie kreeg evenals Cobra en andere attracties in het park een Wachttijdenbord. Het allerlaatste, maar niet te vergeten nieuwtje is dat de bloemen "W' vervangen werd door een houten "W". Met deze kleine aanpassingen is Walibi Belgium helemaal klaar voor de opening!

Foto's: Walibi Band

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Michael Debacker (vrijdag, 04 april 2014 18:13)

  Kleine maar zeker goeie nieuwtjes volgens mij!! :D

 • #2

  Benjamin 2 (vrijdag, 04 april 2014 18:14)

  Ein-de-lijk wachttijden! Zal voor nieuwe bezoekers erg duidelijk worden..

 • #3

  Elise Vandam (vrijdag, 04 april 2014 18:18)

  Mooie foto's van Walibi Band! :) Leuk verslagje van jullie :) Maar vooral leuke nieuwtjes in Walibi :D Ik ga persoonlijk heel weinig naar Walibi B. tis nogal moeilijk inschatten, hoelang je moet aanschuiven in wachtrijen.. Daarvoor zijn die borden uitstekend! Zouden ze ook meer moeten doen in andere pretparken!! #hinthint

 • #4

  John (vrijdag, 04 april 2014 19:17)

  Nu hopen op attracties voor volgende jaren!! Nood aan!!