Nieuwe achtbaan in Efteling 2015

Het beste pretpark in Nederland investeert volgend jaar zo'n 36 miljoen euro, het park krijgt er ondermeer een nieuwe achtbaan bij. Het is een zogeheten "Divecoaster" die een vrije val van 37.5 meter maakt. Dat zei Fons Jurgens, de directeur van het park in een interview aan...


Het beste pretpark in Nederland investeert volgend jaar zo'n 36 miljoen euro, het park krijgt er ondermeer een nieuwe achtbaan bij. Het is een zogeheten "Divecoaster" die een vrije val van 37.5 meter maakt. Dat zei Fons Jurgens, de directeur van het park in een interview aan Brabants Dagblad. Met deze nieuwe achtbaan willen we ons ook richten op 10 - 15 jarige jongeren. Je valt met grote snelheid van 37 meter hoogte naar beneden, dus het is niet voor iedereen. Deze achtbaan wordt de eerste in zijn soort in de Benelux en zal ongetwijfeld veel pretparkfans naar het Nederlandse pretpark lokken, om deze nieuwe sensatie uit te testen. De achtbaan opent in 2015, waar zich deze achtbaan zal vestigen is nog niet bekend gemaakt. De Efteling wil 5 miljoen bezoekers ontvangen in 2020, daarvoor zal het Nederlandse pretpark de komende jaren nog heel wat investeringen moeten verichten. 

 

Naast de nieuwe achtbaan wordt ook 18 miljoen euro geïnvesteerd in de verdere uitbreiding van het bungalowpark Bosrijk. Het beddenaantal zal volgend jaar stijgen van 1150 naar 1550 bedden. Fons laat ook weten dat de plannen rond de nieuwe darkride Hartenhof nog steeds gepland staat, deze attractie zou openen rond 2020.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  John (zaterdag, 19 april 2014 10:36)

  Had ik eerlijk gezegd niet zien aankomen! Top, ben benieuwd hoe ze deze attractie gaan aankleden... Zal geen makkelijke opdracht worden, maar ik verwacht veel van de Efteling.

 • #2

  Elise Vandam (zaterdag, 19 april 2014 10:49)

  Wauw super! Maar niks voor mij :p

 • #3

  nathan (zaterdag, 19 april 2014 11:15)

  wauw, ik had het niet zien aankomen maar ben blij :D dit was wat de efteling nog ontbrak, een grote thrill achtbaan, ik verwacht veel maar efteling stelt mij nooit teleur dus ik denk en hoop nu ook niet :D ik kijk er in ieder geval naar uit en laat daarna die nieuwe darkride maar komen voor de hele familie :D

 • #4

  Karin Speleman (zondag, 20 april 2014 23:26)

  lijkt mij wel iets keitof, maar niks voor mij! :)