Belgische parken beleven goeie paasvakantie

De Belgische pretparken blikken tevreden terug op afgelopen paasvakantie. Met deze 2 weken vakantie werd het startschot gegeven van het nieuwe pretparkseizoen. Plopsaland, PlopsaCoo, Bobbejaanland, Bellewaerde en Walibi Belgium zagen alvast een stijging in de bezoekersaantallen tegenover verleden jaar...


De Belgische pretparken blikken tevreden terug op afgelopen paasvakantie. Met deze 2 weken vakantie werd het startschot gegeven van het nieuwe pretparkseizoen. Plopsaland, PlopsaCoo, Bobbejaanland, Bellewaerde en Walibi Belgium zagen alvast een stijging in de bezoekersaantallen tegenover verleden jaar. De stijging hebben alle pretparken vooral te danken aan het goeie voorjaarsweer. Hieronder plaatst pretparkfansite de cijfers van de 5 Belgische pretparken op een rijtje!

 

Plopsa Coo

Het Waalse pretpark Plopsa Coo kreeg afgelopen 2 weken 45% meer bezoekers over de vloer, dan dezelfde periode als vorig jaar. Volgens het park speelde het goeie weer een cruciale rol. Daarnaast organiseerde het Plopsa-park ook een grote paaseierenraap, waarmee ze ook heel wat bezoekers naar Wallonië lokten.

 

Plopsaland De Panne

In Plopsaland spreken ze over de beste paasvakantie ooit! Daar zagen ze een stijging van maar liefst 33% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Zo'n 145.000 bezoekers vonden de weg richting het West-Vlaamse pretpark, de afgelopen weken konden de bezoekers genieten van een Paasshow samen met Plop en Lui in het nieuwe PlopsaTheater. Daarnaast was er ook een heuse paaseierenraap in de buurt van de Big & Betsy Hoeve. Het park is er ook van overtuigd dat de stijgingen te maken hebben met het jarenlange investeren in nieuwe attracties.

 

Walibi Belgium

Walibi kreeg dubben zoveel bezoekers over de vloer in vergelijking met de Paasvakantie vorig jaar.

 

Bellewaerde

In het openingsweekend van Bellewaerde was er zo'n stijging van 40%. Volgens het pretpark heeft deze stijging vooral te maken met de zachte temperaturen voor de tijd van het jaar..

 

Bobbejaanland


Exacte cijfers van de hele Paasvakantie zijn voor dit park ook nog niet bekend, maar het park zag in het openingsweekend een stijging van 20% tegenover vorig jaar. Sinds kort zijn De Smurfen te vinden in het Belgische pretpark, mogelijk zorgen deze blauwe vriendjes voor extra bezoekers..

Reactie schrijven

Commentaren: 0