Dolfijn geboren in Boudewijn Seapark

In Boudewijn Seapark is dolfijn Roxanne maandagavond bevallen van een gezond kalf. De baby kwam op 23 Juni iets na 20.00u ter wereld, na een sluitligging. Het geslacht is nog niet gekend omdat de verzorgers moeder en baby niet willen storen. Maar het kalf kreeg de voorlopige naam Origi...


In Boudewijn Seapark is de 29-jarige dolfijn Roxanne maandagavond bevallen van een gezond kalf. De baby kwam op 23 Juni iets na 20.00u ter wereld, na een sluitligging. Het geslacht is nog niet gekend omdat de verzorgers moeder en baby niet willen storen. Maar het kalf kreeg de voorlopige naam Origi, naar de Rode Duivel die voor het winnende doelpunt zorgde afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Rusland. De naam Origi werd ook gekozen omdat de komst van een babydolfijntje steeds goed "scoort" bij de bezoekers van het park. Het was elf jaar geleden dat er nog een kalfje gezond en wel werd geboren in het Boudewijn Seapark. In 2003 beviel Roxanne van baby Ocean.

 

Stuitligging

Het was een complexe bevalling want het jong lag in stuitligging. Een stuitbevalling is ongewoon bij dolfijnen. Normaal komt het staartje eerst, zodat de staartvin hard kan worden om goed te kunnen zwemmen. Als de snuit eerst komt, dan heeft de staartvin geen tijd om hard te worden en kan het jong niet zwemmen na de geboorte waardoor het kan verdrinken. Toch verliep de bevalling vlot.

 

Ervaren mama Roxanne droeg haar jong de eerste 15 minuten op haar rug, zodat de staartvin kon harden en het kalfje de tijd kreeg om te leren zwemmen.

 

Bezoekers kunnen Roxanne en Origi vanaf half juli. Ondertussen zullen wel livebeelden worden getoond aan de ingang van het brugse attractiepark. 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    John (woensdag, 25 juni 2014 12:52)

    Dolfijnen zijn en blijven toch schone beesten hé!

  • #2

    Laurens (woensdag, 25 juni 2014 17:44)

    Goed nieuws voor het park! Het zal alweer wat extra bezoekers lokken naar het Brugse park :)