Babydolfijn Origi Overleden

Origi, de babydolfijn uit Boudewijn Seapark in Brugge, is overleden. Het kleintje was maar goed een week oud toen het dinsdagavond plots stopte met zwemmen. Roxanne, de 29-jarige moederdolfijn, probeerde haar kalf nog naar het oppervlak te duwen en het zo te redden, maar dat lukte...


Origi, de babydolfijn uit Boudewijn Seapark in Brugge, is overleden. Het kleintje was maar goed een week oud toen het dinsdagavond plots stopte met zwemmen. Roxanne, de 29-jarige moederdolfijn, probeerde haar kalf nog naar het oppervlak te duwen en het zo te redden, maar dat lukte helaas niet. Ook de verzorgers waren er onmiddellijk bij, want Origi werd 24 uur per dag in het oog gehouden. Maar het ging allemaal te snel, zegt hoofdtrainer Sander Van der Heul aan VTM. Dolfijnen worden zonder immuniteit geboren, waardoor elke bacterie die ze binnenkrijgen dodelijk kan zijn. Een autopsie moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak. In de natuur hebben dolfijnen een kans op twee om hun eerste levensjaar te overleven. In gevangenschap niet meer dan een op vier.

Share:

Reactie schrijven

Commentaren: 0