Walibi Belgium en Plopsa Coo gesloten

Pretpark Walibi Belgium is woensdagmiddag voor het eerst in zijn bestaan gesloten door het aanhoudende regenweer. We vonden dat de bezoekers bij dit weer niet genoeg konden genieten van hun ervaring in ons park, dus hebben we iedereen om 14u gevraagd het park te verlaten...


Pretpark Walibi Belgium is woensdagmiddag voor het eerst in zijn bestaan gesloten door het aanhoudende regenweer. We vonden dat de bezoekers bij dit weer niet genoeg konden genieten van hun ervaring in ons park, dus hebben we iedereen om 14u gevraagd het park te verlaten, aldus woordvoerder Dominique Fallon. Een trieste primeur, maar het regenweer was dan ook uitzonderlijk. 

 

Wie vandaag dacht een een dagje naar een pretpark te gaan met de kinderen, was er aan voor de moeite. Het regende een hele dag onophoudelijk in vlaanderen en wie zich buiten waande was al snel druipnat. Pretpark Walibi in Waver besliste daarom de deuren te sluiten. Een maatregel die nog nooit eerder werd genomen, zegt woordvoerder Dominique Fallon aan RTL. Normaal gezien regent het 2 à 3 uur en komt er daarna een ook een droge periode. Maar nu bleef het onophoudelijk regenen, waardoor we oordeelden dat de bezoekers niet voldoende konden genieten van hun ervaring in ons pretpark. Om 14u hebben we iedereen gevraagd om het park te verlaten. 

 

Een veiligheidsmaatregel was dat echter niet: alle attracties kunnen ook bij regenweer gebruikt worden. Het ging ons enkel over het welzijn van de bezoekers, aldus Fallon. De aanwezige pretparkgangers kregen een ticket om terug te komen op een dag naar keuze en wie dat wilde was ook welkom op een warme middag Aqualibi. Voor de komende dagen is er geen sluiting voorzien.

 

Plopsa Coo

Niet enkel Walibi Belgium werd geteisterd door de aanhoudende regen. Maar ook het Waalse Plopsa Coo sloot vandaag haar deuren omwille van de slechte weersomstandigheden onder andere de hevige regenval.

 

Bron: RTL, Plopsa

Share:

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Benjamin (woensdag, 09 juli 2014 19:42)

    Het is inderdaad wel uitzonderlijk dat het zolang regent! Er zal dan waarschijnlijk ook niet zo veel volk in de pretparken aanwezig geweest zijn zeker? XD

  • #2

    John (woensdag, 09 juli 2014 21:55)

    Voorbije dagen was het ook geen pretparkweer, maar vast wel mensen die wouden profiteren van de kleine/geen wachtrijen in de parken.. Jammer voor hun dan!