Summernights in Bobbejaanland

Maar liefst 5 summernights vormen de hoogtepunten van deze zomer in Bobbejaanland. Het pretpark krijgt op 12, 19, 26 Juli en 2 en 9 augustus een muzikaal en zomers sausje over zich en blijft dan open tot 22 uur. Terrasjes, akoestische straatmuziek en extra animatie brengen het...


Maar liefst 5 summernights vormen de hoogtepunten van deze zomer in Bobbejaanland. Het pretpark krijgt op 12, 19, 26 Juli en 2 en 9 augustus een muzikaal en zomers sausje over zich en blijft dan open tot 22 uur. Terrasjes, akoestische straatmuziek en extra animatie brengen het vakantie gevoel helemaal naar boven. Echte durvers kunnen zich wagen aan een benjisprong.

 

Tijdens de nocturnes zit Bobbejaanland in een gezellig zuiders jasje: sfeermuziek van twee bijzondere straatartiesten, verfrissende terrasjes en een cartoonist geven 't Plezantste Land als het ware z'n eigen Ramblas.

 

Animatie troef

Toby Jay, alias Tobis Van Hattem, is geen onbekende in het Antwerpse straatbeeld. Met zijn pianospel zette hij de Meir en Keyserlei al meer dan eens in vuur en vlam en geeft hij het woord "straatmuzikant" een heel nieuwe invulling. Origineel, onverwacht, overweldigend: de voorbijgangers zijn het er over eens. Op summernights rijgt hij hedendaagse hits aan klassieke filmmuziek en bezorgt hij bobbejaanlands bezoeker kippenvel, zelfs bij warm weer! Jo Laureys is een zanger-gitarist die uit het zelfde hout is gesneden: een entertainer die zijn publiek om ver blaast met zijn stem en akoestische gitaar. Romantische ballad of stevig Rocknummer? Jo scoort in elk genre. De reacties op social media liegen er niet om: deze straatmuzikant heeft talent. Karikaturist René Van Hooren maakt in een oogwenk een treffend maar grappig portret van zijn modellen. Deze Nederlandse sneltekenaar kan rekenen op 14 jaar ervaring en levert kunstwerken meteen vleugje humor. Uiteraard tekenen ook De Smurfen present tijdens de Summernights. Zij voeren een uitgebreide song&dance op, nodigen je uit voor een meet&greet en doen een heuse parade door het park.

Bangelijke Benji

Vanop 60 meter hoogte neerkijken over Bobbejaanland, het is een ervaring voor echte durvers. Voor het tweede jaar op een rij kunnen thrill seekers hun zenuwen op de proef stellen en zich wagen aan een benjisprong boven 't Plezantste Land. Benjispringen is mogelijk van 14u tot 21u tegen een meerprijs van 20 euro. Let op: voor de veiligheid moeten bepaalde richtlijnen qua leeftijd, lengte,..  opgevolgd worden! 

 

"Met de Summernights trakteren we onze bezoekers op een extraatje: het programma spreekt alle leeftijdsgroepen aan en wordt bovendien nog aangevuld met twee vaste shows die we deze zomer vertonen. De formule wordt gesmaakt, zodanig zelfs dat we dit jaar 5 in plaats van 3 nocturnes organiseren", aldus Peggy Verelst, commercieel directeur van Bobbejaanland. 

 

The Magic Bubble Show

Ook Marco Zoppi is van de partij op Summernights, dit jaar met een vernieuwde Magic Bubble Show. Deze kunstenaar brengt met water en zeep pure magie op het podium. De theaterzaal wordt gevuld met kleurrijke zeepbellen en "ooooh's" en "aaah's" uit het publiek. Deze familieshow wordt 4x per dag opgevoerd en loopt tot 28 september.

 

The Battle zet de arena op z'n kop

Deze zomer speelt de strijd tussen bikers en paarden zich af in een virtuele dimensie. Thomas en zijn BMX-vrienden komen terecht in een computerspel, waar ze al snel ontdekken dat amazones het er voor het zeggen hebben. De bikers worden gevangen genomen en Thomas moet al zijn kunsten uit de kast halen om zichzelf en zijn vrienden uit de videogame te redden.

Foto: Bobbejaanland


Reactie schrijven

Commentaren: 0