Holiday Park opent achtbaan Sky Scream

Samen met Gert Verhulst, Hans Bourlon, Luc Weverbergh en Steve Van den Kerkhof opende Jean-Marie Pfaff de voor Europa unieke coaster ‘Sky Scream’ in het Duitse Holiday Park. Meer dan 700 genodigden genoten van een zombiespektakel met livemuziek, animatie, een walking...


Samen met Gert Verhulst, Hans Bourlon, Luc Weverbergh en Steve Van den Kerkhof opende Jean-Marie Pfaff de voor Europa unieke coaster ‘Sky Scream’ in het Duitse Holiday Park. Meer dan 700 genodigden genoten van een zombiespektakel met livemuziek, animatie, een walking diner en natuurlijk van de gloednieuwe achtbaan. Ook Gwendolyn Rutten, Wendy Van Wanten en Showbizz Bart woonden de officiële opening bij.

 

“We zijn ontzettend trots op onze nieuwe coaster. Het is de tweede van zijn soort en uniek in Europa. In Six Flags Discovery Kingdom in Californië staat een gelijkaardige achtbaan.”, zegt Gert Verhulst verheugd, ”We vinden het bijzonder fijn dat Jean-Marie hier de opening kwam verzorgen.” “Sky Scream ziet er ontzettend indrukwekkend uit. De achtbaan reikt tot 55 meter hoog en haalt een snelheid van 100 km/u! Helemaal niet voor watjes”, lacht Jean-Marie Pfaff, ”Ik vind het een hele eer dat ik de attractie in mijn geliefde Duitsland samen met mijn kleinkinderen mocht openen.”

CEO Steve Van den Kerkhof licht de investering toe: “Holiday Park is een familiepark met attracties voor de allerkleinsten, maar ook voor pubers en volwassenen. Het spreekt voor zich dat we met de nieuwe achtbaan grote durvers aanspreken. De keuze voor het zombiethema was dan ook snel gemaakt. Het totale kostenplaatje van de attractie en bijhorende themazone is maar liefst €8 miljoen euro. Het is de grootste investering van Plopsa dit jaar.”

 

De spectaculaire launched rollercoaster zorgt voor tal van spannende kicks: Inzittenden worden 3 keer met magnetische lanceringstechnologie gelanceerd tijdens de rit. Hoogtepunt is een slow motion-punt op 55 meter hoogte: coasterfans worden langzaam door een “twisted heart-line roll” omhoog gebracht voor ze aan een snelheid van 100 km/u de diepte in vallen. Daarnaast ervaren ze tal van adembenemende twists, extreme voor- en achterwaartse bewegingen, verticale drops en spannende loopings.

Video Sky Scream (Offride)


Bron: Holiday Park


Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Benjamin (woensdag, 16 juli 2014 22:04)

  Super leuke baan, wel erg kort en een redelijk kleine capaciteit... Vrees voor lange wachtrijen, maar das sowieso altijd het geval bij nieuwe attracties! Zeker een aanrader!

 • #2

  John (woensdag, 16 juli 2014 22:05)

  Ziet er een heftig achtbaantje uit! Moet ik zeker een gaan ontdekken dit najaar met ons abonnement voor Plopsa XD

 • #3

  Lolly XD (woensdag, 16 juli 2014 22:22)

  Ziet er een leuke achtbaan uit! Er mag van mij wel een dergelijke (maar langere) achtbaan komen in Plopsaland De Panne! :D