Ongeval met Djengu River in Toverland

Tijdens de eerste Midzomeravond heeft er een ongeval plaatsgevonden met een boot in de waterattractie Djengu River. Uit een groep van acht personen zijn vier personen met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. De andere vier inzittenden hebben geen klachten. De baan is...


Tijdens de eerste Midzomeravond op 23 Juli 2014 heeft er een ongeval plaatsgevonden met een boot in de waterattractie Djengu River. Uit een groep van acht personen zijn vier personen met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. De andere vier inzittenden hebben geen klachten. De baan is na directe controle weer opengesteld voor publiek. De boot is uit de baan gehaald voor nadere controle.

Toverland gaat de beelden van de rit bestuderen en houdt contact met de betrokkenen.

Update 24-07-14

Na een kort nachtelijk onderzoek blijkt dat een kapotte boot de oorzaak van het ongeval is. Eén van de compartimenten van het bootje heeft door het defect te veel water geschept waardoor de boot te zwaar werd, met een ruwe rit tot gevolg. Alle slachtoffers zijn inmiddels weer thuis. Ze maken het goed.

Bevestiging Toverland:

Vanochtend is contact geweest met de betrokkenen. Geen van hen verblijft nog in het ziekenhuis. Drie van de vier hebben niks overgehouden aan de rit, de vierde betrokkene is lichtgewond geraakt aan de onderrug.

Nadat de boot direct uit de baan is gehaald, is er op basis van de camerabeelden vastgesteld dat het gaat om een vervelende samenloop van omstandigheden. De bootjes bestaan uit drie compartimenten, in één van deze compartimenten is water gelopen. De boot is daardoor zwaarder geworden en dieper in het water komen te liggen. Hierdoor is de rit ruiger geworden dan normaal. Toverland heeft direct contact opgenomen met de leverancier voor verder onderzoek en de interne procedures zijn aangescherpt.

Attractiepark Toverland heeft de gasten uitgenodigd voor een bezoek aan het park waarbij zij extra in het zonnetje zullen worden gezet.


Bron: TvlFansite


Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Laurens Deblock (donderdag, 24 juli 2014 20:00)

  Ik hoop dat het in de toekomst niet meer zal gebeuren :) Kinderen kunnen zich in zulke attracties maar weinig verweren :/

 • #2

  Lolly (donderdag, 24 juli 2014 22:58)

  Dergelijke ongevallen kunnen in elk pretpark gebeuren, dat is gewoon pech hebben.

 • #3

  Sylvia Bollaert (vrijdag, 25 juli 2014 07:29)

  niet leuk

 • #4

  kim (vrijdag, 25 juli 2014 08:22)

  Netjes opgelost!