Regenbuien zetten Efteling onder water

De onweersgebieden met daarin flinke regenbuien, die eergisteravond en gisteren morgen over Kaatsheuvel en omgeving trokken, hebben een groot deel van het park volledig onder water gezet. Rond 11 uur eergisteren morgen was het grootste deel van alle attracties gesloten vanwege...


De onweersgebieden met daarin flinke regenbuien, die eergisteravond en gisteren morgen over Kaatsheuvel en omgeving trokken, hebben een groot deel van het park volledig onder water gezet. Rond 11 uur gisteren morgen was het grootste deel van alle attracties gesloten vanwege wateroverlast. Ook de nieuwe voetgangerstunnel en de parkeerplaats veranderen in een openluchtzwembad.Volgens de Efteling-app waren aan het einde van de ochtend vele attracties dicht, zoals de Monorail, Pagode, Gondoletta, De Oude Tuffer, De Halve Maen, Polka Marina,Python, De Vliegende Hollander, Spookslot, De Bob, Pirana, Diorama en het Museum. Ook in het Sprookjesbos stond het water op diverse plaatsen tot aan de enkels. Op het Anton Pieck Pleinstaat het water tot aan het vloeroppervlak van de draaimolens.

Voordat überhaupt de entree van het park kon worden bereikt, moesten automobilisten door een centimeters hoge waterzee het parkeerterrein op rijden. De voetgangerstunnel was volledig ondergelopen, zodat deze niet gebruikt kon worden. Ook de personeelsparkeerplaats liep volledig vol water. De meeste shows van Raveleijn zijn vandaag afgelast.

Enkele bezoekers klagen op Twitter dat de Efteling bij de entree geen informatie gaf over de hoeveelheid gesloten attracties. De brandweer heeft in de volledige regio de handen vol aan het wegpompen van het water. De grootte van de schade is vooralsnog niet bekend. Diverse weersites melden dat er in Kaatsheuvel en omgeving rond de 100 mm regen is gevallen binnen 12 uur, waarvan 70 mm gisteren ochtend. Dat is meer dan normaal gesproken in een maand rond deze periode.

 

Update 29/07/2014:

De Efteling is regenbuien van gisteren redelijk goed doorgekomen. De meeste attracties gingen na 12 uur weer open. De Piraña, Gondoletta, Raveleijn enAquanura bleven nog wel gesloten vanwege een te hoge waterstand.

 

Het water uit het sprookjesbos kon gisteren ook redelijk snel wegtrekken. Ze zijn nog bezig met de voetgangerstunnel die gister ondergelopen was.

Voor vandaag zijn nog wel alle Raveleijn shows afgelast maar waarschijnlijk kan de Aquanura show van vanavond weer doorgaan zo meldt een woordvoerster van het park tegenover VijfZintuigenReactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Elise Vandam (dinsdag, 29 juli 2014 19:25)

  In Plopsaland duurt de bouw van een zwembad meer dan één jaar, bij de Efteling slechts een paar minuten :p :D

 • #2

  Rubben Vanden Bossche (dinsdag, 29 juli 2014 19:26)

  ga er donderdag naar toe

 • #3

  bollaert dimitri (woensdag, 30 juli 2014 18:30)

  @ Rubben Vanden Bossche zwembroek meenemen