Arthur officieel open voor het publiek

De laatste testfase van Arthur in het koninkrijk van de Minimoys is voltooid. De nieuwe attractie van het Duitse Europa-Park is vanaf nu officieel open voor het publiek. In Arthur in het koninkrijk van de Minimoys zweven bezoekers van Europa-Park in een hangende achtbaan...


De laatste testfase van Arthur in het koninkrijk van de Minimoys is voltooid. De nieuwe attractie van het Duitse Europa-Park is vanaf nu officieel open voor het publiek.

 

In Arthur in het koninkrijk van de Minimoys zweven bezoekers van Europa-Park in een hangende achtbaan door de wereld van de Minimoys, de 2 millimeter kleine wezentjes bekend van de Franse animatiefilm Arthur en de Minimoys. De opening van de ruim 20 miljoen euro kostende darkride was aanvankelijk gepland voor begin april, bij de aanvang van het zomerseizoen. Maar de ingebruikname moest worden uitgesteld en een nieuwe openingsdatum werd niet genoemd. Europa-Park laat nu weten dat de Arthur-attractie de afgelopen dagen officieel voor de bezoekers is opengegaan.

Definitief open voor alle publiek
De afgelopen weken konden bezoekers van het Duitse attractiepark officieus al kennismaken met de nieuwe darkride. Arthur in het koninkrijk van de Minimoys was open voor testen met het publiek, maar de attractie kon tijdens deze periode van 'soft opening' zonder opgaaf van reden gesloten zijn of worden. Nu de nieuwe aanwinst officieel in gebruik is genomen, mogen bezoekers van Europa-Park verwachten dat zij een ritje kunnen maken met de 550 meter lange hangende achtbaan.

 

Voetballegende Franz Beckenbauer 
De opening van Arthur in het koninkrijk van de Minimoys werd luister bijgezet door voetballegende Franz Beckenbauer. De oud-voetballer en trainer is tegenwoordig vice-president van de Duitse voetbalbond en erevoorzitter van FC Bayern München. 'Der Kaiser' maakte samen met zijn vrouw Heidi en Europa-Park-eigenaren Roland en Jürgen Mack een reis langs gigantische grassprieten, papavers en lieveheersbeestjes.

 

 

Achtbaan verandert constant van snelheid
De vliegtocht over het dorp van de Minimoys, door de bonte Paradise Alley en over nog 5 andere fantasiewerelden vindt plaats in een gebouw van 3500 vierkante meter. De hangende, elektrisch aangedreven achtbaan verandert constant van snelheid, afhankelijk van wat er onderweg te zien is. De topsnelheid van de voertuigen bedraagt 31 kilometer per uur. In de grote centrale hal van Arthur zijn nog enkele kleinere attracties. Voor kinderen is er een 10 meter hoge vrijevaltoren in de vorm van een klaproos. In Mül-Müls Karussell springen kogelronde witte motten met jonge gasten op hun rug omhoog en omlaag.

Onride Arthur Europa ParkBron: Europa-Park, Rides


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Maxim Levert (donderdag, 31 juli 2014 21:31)

    ZO SLECHT

  • #2

    Shannen Ollevier (zondag, 03 augustus 2014 22:17)

    leuk maar in de wachtrij alst 50 min is ist eigenlijk 1uur en 20 min