Bouw nieuwe achtbaan Efteling begonnen

De Efteling is deze ochtend gestart met de bouw van de nieuwe achtbaan, die over minder dan een jaar moet openen. Het gaat om de eerste voorbereidende werkzaamheden. "Denk aan het plaatsen van schuttingen, het realiseren van een bouwweg en graafwerkzaamheden...


De Efteling is deze ochtend gestart met de bouw van de nieuwe achtbaan, die over minder dan een jaar moet openen. Het gaat om de eerste voorbereidende werkzaamheden. "Denk aan het plaatsen van schuttingen, het realiseren van een bouwweg en graafwerkzaamheden voor bekabeling en andere infrastructuur". Het werk vindt doordeweeks plaats, voor het grootste gedeelte buiten openingstijden. Vanwege de komst van de nieuwe achtbaan is de geasfalteerde laan tussen de Piraña en Ruigrijk definitief afgesloten. Er kwam een nieuw voetgangerspaadje voor in de plaats. Over een maand, na het drukke hoogseizoen, moeten de voorbereidingen afgerond zijn. 

De Achtbaan

Het beste pretpark in Nederland investeert volgend jaar zo'n 36 miljoen euro, het park krijgt er ondermeer een nieuwe achtbaan bij. Het is een zogeheten "Divecoaster" die een vrije val van 37.5 meter maakt, zei Fons Jurgens, de directeur van het Nederlandse pretpark in een interview. Met deze nieuwe achtbaan willen we ons ook richten op 10 - 15 jarige jongeren. Je valt met grote snelheid van 37 meter hoogte naar beneden, dus het is niet voor iedereen. Deze achtbaan wordt de eerste in zijn soort in de Benelux en zal ongetwijfeld veel pretparkfans naar het Nederlandse pretpark lokken, om deze nieuwe sensatie uit te testen. De achtbaan opent in de zomer van 2015.  De locatie van deze nieuwe achtbaan is tussen De Vliegende Hollander en de Gondoletta Vijver (zie kaart).

 

Thema

De Coaster in de Efteling krijgt het thema van een ouderwetse Nederlandse steenkolenmijn. Dat kan Looopings melden op basis van verschillende betrouwbare bronnen. Bij de attractie hoort bovendien een mysterieus achtergrondverhaal dat voor en tijdens de rit op verschillende manieren terugkomt. In de opzienbarende achtbaan, die achter de Vliegende Hollander komt te liggen, worden bezoekers via een grote mijnlift naar het hoogtepunt van 30 meter gehesen. Daar blijft het treintje even stil hangen, om vervolgens tientallen meters loodrecht naar beneden te duiken in een diepe mijnschacht.

Een Dive-Coaster..


Bron: Looopings

Delen:


Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Brent Vroemans (maandag, 04 augustus 2014 18:30)

  wordt waarschijnlijk die divecoaster van 30m :D can't wait :p

 • #2

  Saida Thalita Techel (maandag, 04 augustus 2014 20:42)

  @Delannooy Franklin Klomp iets voor jou...?? :p

 • #3

  Franklin Klomp (maandag, 04 augustus 2014 20:43)

  hij zal heftig worden , dat heb ik tenminste op filmpjes van andere parken gezien...

 • #4

  Saida Thalita Techel Delannooy (maandag, 04 augustus 2014 20:43)

  hihi :) x

 • #5

  Nathan (dinsdag, 05 augustus 2014 13:55)

  Krygt deze divecoaster een lift ipv een ketting?? Is da dan ni de eerste divecoster die da heeft? ken toch alleen maar divecoasters met kettingen, ik kyk er alvast heel hard naar uit! :D

 • #6

  amber (woensdag, 13 augustus 2014 11:40)

  ik be"n een kind maar gaat er daar ook water zijn in de efteling