Plopsa wou Tower of Terror bouwen

De nieuwe achtbaan Sky Scream in het Duitse Holiday Park, onderdeel van de Plopsa-parkengroep, had eigenlijk een soort Tower of Terror moeten worden. Volgens de oorspronkelijke plannen zouden passagiers een vervloekt Hollywood-hotel binnenrijden. De lift in het hotel zou op...


De nieuwe achtbaan Sky Scream in het Duitse Holiday Park, onderdeel van de Plopsa-parkengroep, had eigenlijk een soort Tower of Terror moeten worden. Volgens de oorspronkelijke plannen zouden passagiers een vervloekt Hollywood-hotel binnenrijden. De lift in het hotel zou op hol slaan, waarna een volledige achtbaantrein van grote hoogte naar beneden zou vallen alvorens de rit verder ging. Dat onthult Jeroen Nijpels, vertegenwoordiger van de Duitse attractiebouwer Zierer, in de laatste editie van pretparktijdschrift Brakesection. Zierer werd benaderd voor de klus, maar uiteindelijk ging concurrent Premier Rides ermee vandoor. "Zierer had een lanceerachtbaan met heel grote inversies en een verticale vrije val ontworpen", licht Jeroen toe. Het idee doet sterk denken aan Disney's wereldberoemde valtoren The Twilight Zone Tower of Terror, waarvan onder andere een versie in Disneyland Paris staat. Uiteindelijk kreeg de achtbaan in Holiday Park een zombiethema.


Delen:


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    John (dinsdag, 12 augustus 2014 20:12)

    Het was te denken dat ze meerdere plannen hadden, en dan moet je natuurlijk een keuze maken tussen de ontwerpen.. :)