Disneyland krijgt gratis Wifi

Volgens Disney Central Plaza krijgt Disneyland Parijs binnenkort Wifi in het pretpark. Dit kan zorgen voor heel wat veranderingen in beide parken. Inchecken, twitteren, liken… Vanaf volgend jaar zullen we het wellicht zorgenloos kunnen doen in de Disney parken van Parijs...


Volgens Disney Central Plaza krijgt Disneyland Parijs binnenkort Wifi in het pretpark. Dit kan zorgen voor heel wat veranderingen in beide parken.

Inchecken, twitteren, liken… Vanaf volgend jaar zullen we het wellicht zorgenloos kunnen doen in de Disney parken van Parijs. Op die manier kunnen buitenlandse bezoekers kosteloos een selfie voor het kasteel op Facebook of Twitter delen. Nu is dat alleen mogelijk in de Disneyland hotels, want alleen daar is er gratis wifi.

Dit zorgt voor heel wat nieuwe mogelijkheden voor bezoekers: online wachttijden raadplegen, een programma samen stellen, openingstijden van restaurants opzoeken en zo kunnen we nog even doorgaan. Disney biedt op die manier een betere service aan zijn bezoekers en maakt extra reclame via zijn gasten.

Aangepaste Website/App

Net zoals in Walt Disney World zal er hoogstwaarschijnlijk een aangepaste nieuwe website en/of app komen. In Amerika vertaalt dit zich in: My Disney Experience. Aan de hand van die app kan je naast basis informatie (plattegrond van het park, openingsuren, attractieomschrijvingen…) een dagplanning maken. Denk maar aan reservaties maken voor restaurants, plannen welk park je gaat bezoeken, volgorde van de attracties…

In de toekomst zal hieruit wellicht nog veel meer kunnen gehaald worden. Interactieve spelletjes in de wachtrij bijvoorbeeld. Niet alleen met elementen uit de wachtrij zelf, maar ook met andere bezoekers die staan te wachten. Daarnaast zitten we, in tegenstelling tot Amerika, in Parijs met een hele grote diversiteit aan talen. Wifi kan hiervoor een oplossing bieden door bijvoorbeeld pushberichten te sturen in de taal van de bezoekers. Zo weet je meteen wanneer een attractie tijdelijk gesloten is of met welke figuur je op de foto kan in een bepaald gebied. Kortom, we zijn benieuwd wat ze in Parijs zullen doen met al deze mogelijkheden.

 

Bij ons is Walibi Belgium de koploper op vlak van interactiviteit met de bezoekers via de app. Het Walibi Connect systeem werd deze winter helemaal herzien en dat zorgde voor heel wat veranderingen in het park.


Bron: Brakesection, Disney

Delen:


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Katinka de Mol (woensdag, 13 augustus 2014 21:59)

    Super europapark heeft dit ook al op verschilende plaatsen

  • #2

    Jonathan Boudry (woensdag, 13 augustus 2014 22:34)

    Goed en nie goed je gaat toch om u te amuseren he internet heb je thuis ook he :)