Nieuwe achtbaan Efteling 2015 ondergronds

De Efteling heeft tegenover de media bevestigd dat de baan van de nieuwe Dive Coaster gedeeltelijk ondergronds zal lopen. Nu de bouwwerkzaamheden zijn begonnen, staat als eerste het uitgraven van de tunnel op het programma. Uit goeie bron hebben we vernomen dat de afgelopen...


De Efteling heeft tegenover de media bevestigd dat de baan van de nieuwe Dive Coaster gedeeltelijk ondergronds zal lopen. Nu de bouwwerkzaamheden zijn begonnen, staat als eerste het uitgraven van de tunnel op het programma. Uit goeie bron hebben we vernomen dat de afgelopen dagen een machine is toegekomen, gespecialiseerd voor het aanleggen van tunnels.

De Achtbaan

Het beste pretpark in Nederland investeert volgend jaar zo'n 36 miljoen euro, het park krijgt er ondermeer een nieuwe achtbaan bij. Het is een zogeheten "Divecoaster" die een vrije val van 37.5 meter maakt, zei Fons Jurgens, de directeur van het Nederlandse pretpark in een interview. Met deze nieuwe achtbaan willen we ons ook richten op 10 - 15 jarige jongeren. Je valt met grote snelheid van 37 meter hoogte naar beneden, dus het is niet voor iedereen. Deze achtbaan wordt de eerste in zijn soort in de Benelux en zal ongetwijfeld veel pretparkfans naar het Nederlandse pretpark lokken, om deze nieuwe sensatie uit te testen. De achtbaan opent in de zomer van 2015.  De locatie van deze nieuwe achtbaan is tussen De Vliegende Hollander en de Gondoletta Vijver (zie kaart).

 

Thema

De Coaster in de Efteling krijgt het thema van een ouderwetse Nederlandse steenkolenmijn. Dat kan Looopings melden op basis van verschillende betrouwbare bronnen. Bij de attractie hoort bovendien een mysterieus achtergrondverhaal dat voor en tijdens de rit op verschillende manieren terugkomt. In de opzienbarende achtbaan, die achter de Vliegende Hollander komt te liggen, worden bezoekers via een grote mijnlift naar het hoogtepunt van 30 meter gehesen. Daar blijft het treintje even stil hangen, om vervolgens tientallen meters loodrecht naar beneden te duiken in een diepe mijnschacht.

Een Dive-Coaster..


Delen:


Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Nathan (zondag, 07 september 2014 12:13)

  Is dit nieuws? Als de achtbaan 30m hoog is en een val van 37,5m naar beneden maakt is het toch logisch dat hij onder de gond gaat ;)

 • #2

  Benjamin (zondag, 07 september 2014 12:25)

  Nathan dat had ik ook al opgemerkt :p Maar kon ook gewoon een put/schacht zijn hé ;)

 • #3

  Nathan (zondag, 07 september 2014 14:48)

  Ja oki da is wel waar maar dan moet da toch al een heel diepe put zijn, en een tunnel leek mij wel veel logischer ook in het thema enzo :)