Beste pretpark ter wereld 2014

Amusement Today heeft de voorbije dagen in SeaWorld San Diego de Golden Ticket Awards voor attractie- en waterparken uitgereikt. Voor het eerst ging Europa-Park ervandoor met de prijs voor 'Beste attractiepark ter wereld'. Ook Expedition GeForce viel opnieuw in...


Beste pretpark ter wereld 2014

Amusement Today heeft de voorbije dagen in SeaWorld San Diego de Golden Ticket Awards voor attractie- en waterparken uitgereikt. Voor het eerst ging Europa-Park ervandoor met de prijs voor 'Beste attractiepark ter wereld'. Ook Expedition GeForce viel opnieuw in de prijzen voor 'Beste stalen coaster in Europa'. Op wereldniveau kwam hij op plaats 3 terecht.

De Golden Ticket Awards zijn het resultaat van een internationale enquête die werd ingevuld door ervaren pretparkfans, zorgvuldig geselecteerd door Amusement Today. Dit jaar vond de uitreiking plaats in SeaWorld San Diego, waar zo'n 28 prijzen de deur uit gingen. De resultaten van dit jaar zijn verrassend: voor het eerst gaat niet Cedar Point, maar het Duitse Europa-Park met de prijs voor 'Beste attractiepark ter wereld' lopen. Het grootste pretpark van Duitsland krijgt ook de vierde plaats voor de award van het 'Properste park', de derde plaats voor 'Beste shows' en de vijfde plaats voor 'Beste horeca'.

Het Duitse pretpark Europa-Park heeft op maandag 8 september een nieuwe mijlpaal in zijn veertigjarige bestaan bereikt. Het park verwelkomde namelijk de 100 miljoenste bezoeker sinds het zijn deuren opende op 12 juli 1975. De gelukkige bezoeker mocht een hele dag lang, samen met zijn gezin, genieten van een dag vol voordelen in het pretpark. Zo mochten ze bijvoorbeeld via een dienstingang de lange wachtrij van Hyper Coaster Silver Star overslaan en meteen plaats nemen in het voorste karretje van de achtbaan.

100 miljoenste bezoeker

Toen Europa-Park in het kleine Rust opende in 1975 kon de familie Mack alleen maar dromen van dit moment. Inmiddels is het pretpark uitgegroeid tot het grootste én populairste van Duitsland en ver daarbuiten. Roland Mack, oprichter en eigenaar van het park, was er in hoogsteigen persoon bij om de 100 miljoenste bezoeker te verwelkomen. Ondertussen gaan er trouwens geluiden dat het park in 2014 opnieuw bezig is aan een recordjaar wat betreft bezoekersaantallen. Eerder sprak Roland Mack al van het drukste jaar sinds de oprichting van het park, en toen was de zomer nog maar halfweg.

 

“Het feit dat we vandaag reeds 100 miljoen bezoekers over de vloer gekregen hebben maakt me trots en laat zien dat een goed idee altijd succes heeft,” aldus Roland Mack. “Wat ik vooral leuk vond aan de viering was wat de winnaar zei, volgens hem zou de sfeer van het park ons onderscheiden van andere parken. Ook haalde hij de kwaliteit, de aandacht voor details, de netheid, de vriendelijkheid van het personeel en de attracties aan als troef. En in principe slaat hij daarmee de spijker op de kop,” besloot Mack.

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud, op 35 kilometer ten noorden van Freiburg. Het park is verdeeld in verschillende themagebieden, elk gebaseerd op een Europees land. Zo kan men een ritje maken in het spookhuis van Italië, op tocht gaan met de piraten in Nederland of in het Franse gebied een rit maken in één van de hoogste achtbanen van Europa. Onlangs opende het park met Arthur the Ride trouwens zijn duurste attractie ooit. Gebaseerd op de leefwereld van Arthur en de Minimoys maken de bezoekers een tocht langsheen allerhande charmante scènes.


Bron: Pretparken.be, Parkspot

Delen:


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Michael Debacker (woensdag, 10 september 2014 16:58)

    Terecht als je het mij vraagt! :)

  • #2

    Sarah Dockx (woensdag, 10 september 2014 17:34)

    Ter recht :)