Nieuwe attractie Bobbejaanland 2015

Bobbejaanland investeert 5 miljoen euro in de bouw van een nieuwe "Belevingstunnel. Binnenkort start het pretpark Bobbejaanland met de bouw van een gloednieuwe attractie, die volgend voorjaar klaar zal zijn. Roland Kleve, directeur van het Plezantste Land, licht alvast een tipje van de...


Bobbejaanland investeert 5 miljoen euro in de bouw van een nieuwe "Belevingstunnel. Binnenkort start het pretpark Bobbejaanland met de bouw van een gloednieuwe attractie, die volgend voorjaar klaar zal zijn. Roland Kleve, directeur van het Plezantste Land, licht alvast een tipje van de sluier:  “We hebben lang nagedacht over welke ride we zouden bouwen. Uit onderzoek bleek dat onze bezoekers niet echt zitten te wachten op een nieuwe coaster, integendeel.  Het wordt dan ook een heel ander type attractie dan het bestaande aanbod in Bobbejaanland. Een attractie die ook een breder publiek aanspreekt. We investeren 5 miljoen euro in de bouw van een zogenaamde immersive tunnel. Letterlijk betekent dit tunnel waarin je ondergedompeld wordt. Op een oppervlakte van 1.500 m² creëren we een compleet nieuwe wereld, waar we onze bezoekers mee naartoe nemen.”


De eigenlijke bouw start binnenkort, maar in de kantoren wordt sinds geruime tijd naarstig gewerkt aan het verhaal, de uitwerking van de beleving, de teksten en omkadering van de attractie, die als werktitel“Mystery mines / Forbidden caves” meekreeg. Tijdens een jeepsafari door de jungle belanden bezoekers plots in een ondergrondse wereld met grotten en mijnschachten die bewaakt worden door exotische monsters. Dankzij moderne film- en animatietechnieken is de bezoeker niet alleen toeschouwer, maar wordt hij zelf letterlijk deel van het verhaal. In een immersive tunnel is de lijn tussen feit en fictie bijzonder dun, waardoor bezoekers de attractie beleven met al hun zintuigen.


Bron: Bobbejaanland - Pretparkfansite.be

Delen:


Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  sarah (donderdag, 25 september 2014 18:57)

  Bobbejaanland moet juist wel uitpakken met een nieuwe coaster (achtbaan) wat ze nu willen bouwen is gelijkaardig zoals king kong maar dan in een tunnel.. Zeer saai natuurlijk mensen komen binnenkort niet meer omdat het saai is.. 5 miljoen heb de wel beter attracties voor!

  Bobbejaanland you fail again!

 • #2

  Sarah Dockx (donderdag, 25 september 2014 19:46)

  Trekt op niks! Bobbejaanland suckt nogmaals bewezen

 • #3

  Brent Vroemans (donderdag, 25 september 2014 19:47)

  Sarah Dockx, geen vooroordelen, en voor de kleinste onder ons is het waarschijnlijk wel een mooie leuke attractie

 • #4

  Nathan Gevaert (donderdag, 25 september 2014 20:49)

  Weet niet goed wat ik hier van moet verwachten... Als ze hem gaan vergelijken met The Lost Temple is het zeker iets om naar uit te kijken, en is het een hele grote vooruitgang voor Bobbejaanland. Maar ik vrees da het eerder een kleine, minder mooie versie komt, zoals we gewoon zijn van Bobbejaanland (kijk naar de dizz). We will see...

 • #5

  Gwylim de boer (zaterdag, 27 september 2014 20:53)

  Ik denk wel dat het leuk wordt, want al je zie op de laatste foto zie je dat een parcour aflegde, en op een andere site heb ik gelezen,dat het iets met 3D. wordt dus alvast beter dan "The Lost Temple" in Movie Park. Ik kijk er naar uit.

 • #6

  johan (maandag, 22 juni 2015 00:38)

  dit trekt echt op niks, tijdverspilling en 5 miljoen weg voor leuke dingen, shame on you bobbejaanland