Eerste baandelen Baron 1898 onderweg

Vanmorgen zijn de eerste baandelen voor de nieuwe Dive Coaster voor de Efteling "Baron 1898" in Kaatsheuvel gespot. Op de foto is een oplegger te zien met daarop enkele gedeeltes van de track, volgens vijfzintuigen zeer waarschijnlijk bedoeld voor het station en/of de remise..


Vanmorgen zijn de eerste baandelen voor de nieuwe Dive Coaster voor de Efteling "Baron 1898" in Kaatsheuvel gespot. Op de foto is een oplegger te zien met daarop enkele gedeeltes van de track, volgens vijfzintuigen zeer waarschijnlijk bedoeld voor het station en/of de remise. De baan heeft dezelfde kleur als de eerder verschenen loopbrug nabij de bouwwerf. Zo krijg je al een beeld, welke stijl ze zullen hanteren bij de bouw van deze nieuwe attractie.

Sander
Sander

De complete baan zal in elkaar worden gezet door Constructiebedrijf Van den Bersselaar uit Udenhout. Voor de opslag van alle onderdelen is een groot terrein in Udenhout afgehuurd, omdat er op de bouwplaats in de Efteling zelf onvoldoende opslagcapaciteit is. De track van de achtbaan zal de komende weken/maanden in gedeeltes richting de Efteling worden gereden.

De onderdelen van de nieuwe dive coaster werden gefabriceerd door achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard uit het Amerikaanse Ohio, beter bekend onder de naam B&M. Baron 1898 wordt de allereerste baan van deze fabrikant in de Benelux.

 

De komende weken en maanden kun je via pretparkfansite.be op de hoogte blijven van bouwfoto's en updates rond deze unieke achtbaan.

Jeroen_Twee
Jeroen_Twee
Dieter
Dieter

KevinJpg
KevinJpg

De Achtbaan

Het Nederlandse pretpark investeert volgend jaar zo'n 36 miljoen euro, het park krijgt er ondermeer een nieuwe achtbaan bij. Het is een zogeheten "Divecoaster" die een vrije val van 37.5 meter maakt, zei Fons Jurgens, de directeur van het Nederlandse pretpark in een interview. Met deze nieuwe achtbaan willen we ons ook richten op 10 - 15 jarige jongeren. Je valt met grote snelheid van 37 meter hoogte naar beneden, daarna gaat de baan gedeeltelijk ondergronds, dus het is niet voor iedereen. Deze achtbaan wordt de eerste in zijn soort in de Benelux en zal ongetwijfeld veel pretparkfans naar het Nederlandse pretpark lokken, om deze nieuwe sensatie uit te testen. De achtbaan opent in de zomer van 2015.  De locatie van deze nieuwe achtbaan is tussen De Vliegende Hollander en de Gondoletta Vijver (zie kaart).

 

Thema

De Coaster in de Efteling krijgt het thema van een ouderwetse Nederlandse steenkolenmijn. Dat kan Pretparkfansite melden op basis van verschillende betrouwbare bronnen. Bij de attractie hoort bovendien een mysterieus achtergrondverhaal dat voor en tijdens de rit op verschillende manieren terugkomt. In de opzienbarende achtbaan, die achter de Vliegende Hollander komt te liggen, worden bezoekers via een grote mijnlift naar het hoogtepunt van 30 meter gehesen. Daar blijft het treintje even stil hangen, om vervolgens tientallen meters loodrecht naar beneden te duiken in een diepe mijnschacht.

Parkplan

Een Dive-CoasterBron: Sander - Pretparkfansite.be

Delen:


Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Benjamin (woensdag, 05 november 2014 13:08)

  Wow, dit wordt een super coole achtbaan! Volgende zomer op mijn to-do-lijstje :p

 • #2

  Griet (woensdag, 05 november 2014 13:59)

  Wordt alweer een goed uitziende attractie, zoals we gewoon zijn van de efteling! Chapeau!

 • #3

  Nathan (woensdag, 05 november 2014 15:10)

  Ziet er heel goed uit. Ga ik zeker volgend jaar eens langsgaan :)