Tweede Michelin-ster Europa-Park-Restaurant

Amper twee jaar na opening is het fine-dining restaurant van Europa-Park met een tweede Michelin-ster onderscheiden. Europa-Park blijft hiermee het eerste en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken. De 37-jarige Peter Hagen voert in restaurant "Ammolite", gevestigd in de vuurtoren...


Amper twee jaar na opening is het fine-dining restaurant van Europa-Park met een tweede Michelin-ster onderscheiden. Europa-Park blijft hiermee het eerste en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken. De 37-jarige Peter Hagen voert in restaurant "Ammolite", gevestigd in de vuurtoren van themahotel “Bell Rock”, de keukenbrigade aan. Als geen ander weet hij de internationale met de regionale keuken te combineren.

 

In juli 2012 opende Europa-Park viersterren superior hotel “Bell Rock”. Een 35-meter hoge vuurtoren markeert dit vijfde themahotel. Op de begane grond van deze vuurtoren bevindt zich “Ammolite – The Lighthouse Restaurant”. Het telt 36 zitplaatsen en de keuken wordt vanaf dag 1 geleid door Peter Hagen. Hij werkte eerder in andere toprestaurants in Duitsland, Portugal en Zwitserland, waaronder ook enkele tweesterren-restaurants.

 

Thomas Mack, directielid en verantwoordelijk voor de hotels en de gastronomie: “Wat Peter Hagen en zijn jonge team hier hebben gerealiseerd is heel bijzonder en daarop zijn we zeer trots. Hij heeft in korte tijd met discipline en creativiteit de harten van de kenners weten te veroveren. Hij staat voor een hedendaagse keuken met aandacht voor de mogelijkheden uit de directe omgeving”. Peter Hagen wil graag eerlijk koken: “Producten moeten hun eigen smaak houden en kunnen alleen door sauzen versterkt worden”. In het zuidwesten van Duitsland is hij dan ook helemaal op zijn plek. De regio staat immers bekend als “Geniesserecke Deutschlands”. Hagen die oorspronkelijk uit Bregenz komt zegt hierover: “Hier fühle ich mich wohl”.

Europapark.de
Europapark.de

Bron: Parkreviews - Pretparkfansite.be

Delen:


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Sarah Dockx (vrijdag, 07 november 2014 19:16)

    Ze verdienen dat! Super hotel