Toekomstplannen Efteling

Deze namiddag vond een vragenronde plaats in het Nederlandse pretpark Efteling. Uit deze vragenronde werden enkele leuke toekomstplannen onthuld. Pretparkfansite zet de opvallendste weetjes kort op een rijtje! Het Sprookjesbos zal ook uitgebreid worden in de komende jaren, maar...


Deze namiddag vond een vragenronde plaats in het Nederlandse pretpark Efteling. Uit deze vragenronde werden enkele leuke toekomstplannen onthuld. Pretparkfansite zet de opvallendste weetjes kort op een rijtje!

 

Sprookjesbos

Het Sprookjesbos zal ook uitgebreid worden in de komende jaren, maar wel gefaseerd. Eerste fase is Dive-Coaster en daarna Bosrijk. De lade is gevuld en staat altijd open. Na elke investering wordt eerst het project afgerond, daarna worden pas nieuwe ideeën uitgevoerd. 

 

Hartenhof

Project Hartenhof werd steeds groter groter en mooier. Wat niet goed ging was het transportsysteem. Efteling kiest voor zekerheid in plaats van de problemen met Droomvlucht en dergelijke. Dat lukte niet bij Hartenhof, maar zit zeker nog in de lade. Hartenhof past zeker nog in de Efteling, dus nog niet heel duidelijk...

Efteling.com
Efteling.com

Zwemparadijs

Andere attractieparken zijn er mee bezig zoals Europa-Park en Plopsa. Een zwembad staat niet op de planning vanwege de weersomstandigheden en de beperkte capaciteit. Per gast heb je 30 liter water nodig, past niet in de investeringen en in de architectuur. Wel blijven we naar Europa-Park kijken, maar in visie 2020 zit dit zeker niet in.

 

Dive-Coaster

Er komt zeer waarschijnlijk naar een single-riders-line! Een Single-Riders-Line is een speciale apparte ingang voor bezoekers die alleen de attractie willen beleven. Zo vertrekt de achtbaan altijd volledig vol, en worden de zitjes goed opgevult, en worden de wachtrijen berperter. Is succesvol gebleken bij de Bob. Alle info over deze nieuwe attractie vind je HIER!

Pretparkfansite.be
Pretparkfansite.be

Python

De Pyton gaat NIET weg, er zijn net nieuwe treinen. Zoals bij Pegasus komt er altijd een grotere broer voor in de plek, zoals nu de Dive-Coaster. De vraag snappen we wel, maar het cultureel erfgoed is heel belangrijk om te behouden. Om dingen echt af te breken gaan er jaren overheen, liever houden ze het in stand of verbeterd, zoals Droomvlucht, Fata Morgana en dergelijke. Oude attracties moeten behouden blijven, of het moet zijn dat het echt niet meer kan. Er staat nog niks op de planning om zaken te verwijderen, zeker de komende jaren niet. 

 

Efteling

De Efteling wi naar de 5 miljoen. Het is niet zo dat nieuwe attracties zomaar voor extra bezoekers zorgen, maar als je niks doet hobbel je langzaam achteruit. Je moet blijven vernieuwen anders zakken de cijfers terug. De filosofie is dat er in het park geïnvesteerd moet worden maar zeker ook in verblijfsvoorzieningen, dat zal de komende jaren zeker zo blijven.


Bron: Vijzintuigen.nl - Pretparkfansite.be

Delen:


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Nathan (zaterdag, 08 november 2014 19:35)

    Wauw! Alleen maar goed nieuws (behalve dat van Hartenhof, is zeer jammer maar dat vergeten we). Ik ben zeer blij met de single rider rij, ik gebruik het altijd om wachtrijen te vermijden. Ook van de python ben ik blij dat hij blijft, nostalgie he :)