Beste pretpark volgens Nederland

Niet de Efteling en ook niet Disneyland Parijs, maar het Duitse attractiepark Europa-Park wordt door Nederlanders het best gewaardeerd als Europees pretpark. Nederlandse bezoekers die afgelopen jaar afreisden naar het Duitse Rust om dit attractiepark te bezoeken, gaven het park...


Niet de Efteling en ook niet Disneyland Parijs, maar het Duitse attractiepark Europa-Park wordt door Nederlanders het best gewaardeerd als Europees pretpark. Nederlandse bezoekers die afgelopen jaar afreisden naar het Duitse Rust om dit attractiepark te bezoeken, gaven het park gemiddeld een 9.2 via beoordelingssite Zoover. Daarmee wint Europa-Park de Zoover Award 2014 voor beste attractiepark van Europa.

Op een tweede plek staat Gardaland in Italië, dit park kreeg van de Nederlandstalige bezoekers een 8.9. De winnaar van vorig jaar, het Spaanse park Aventura zakt met een gemiddeld 8.7 naar een derde plek.

Europa-Park
Europa-Park

Nederlandse parken
In de top 10 best gewaardeerde attractieparken in Europa staan drie Nederlandse parken. Toverland is wat Nederlandse parken betreft koploper. Dit park werd gewaardeerd met een gemiddelde 8.6 en staat op de vijfde plaats in de Europa ranglijst. Gevolgd door de Efteling, die op de zesde plaats eindigde. Walibi Holland werd negende met een 7.9.

Afgelopen jaar viel het Duitse Europa-Park vaker in de prijzen. In september werd het park als eerste Europese park verkozen tot 'beste attractiepark ter wereld' tijdens de Golden Ticket Awards in San Diego. En tijdens de Diamond Theme Park Awards-uitreiking in België werd het park ook al als beste attractiepark van Europa uitgeroepen. Bij diezelfde awards ging de prijs voor 'beste slaapgelegenheid bij een park' ook naar Europa-Park voor het Colosseo Hotel.

 

Top 10 Europese attractieparken volgens Nederlanders
1. Europa-Park, Duitsland
2. Gardaland, Italie
3. Port Aventura Park, Spanje
4. Plopsaland De Panne, Belgie
5. Toverland, Nederland
6. Efteling, Nederland
7. Disneyland Parijs, Frankrijk
8. Phantasialand, Duitsland
9. Walibi Holland, Nederland
10. Europark Vias Plage, Frankrijk


Ook Pretparkfansite heeft een eigen pretparkverkiezing, je kunt nog t.e.m. 31 December stemmen op uw favoriete pretpark via deze link: Klik


Bron: Metronieuws.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Sarah Dockx (maandag, 15 december 2014 13:03)

    Sowieso terrecht!!!!

  • #2

    Nathan - N8N Rides (dinsdag, 16 december 2014 12:13)

    Ik wil naar Europa-Park!!! :(