Nieuwe achtbaan in Parc Asterix 2017

In het jaar 2017 opent het Franse pretpark Parc Asterix een grote nieuwe achtbaan, zei directeur Pascal Fliche deze week in een interview op de Franse televisie. De baas wil nog niets kwijt over een fabrikant of een type. Zoals eerder zullen de  zusterparken Walibi Holland en Walibi...


In het jaar 2017 opent het Franse pretpark Parc Asterix een grote nieuwe achtbaan, zei directeur Pascal Fliche deze week in een interview op de Franse televisie. 

De baas wil nog niets kwijt over een fabrikant of een type. Zoals eerder zullen de  zusterparken Walibi Holland en Walibi Belgium voor nieuwe attracties in zee zijn gegaan met de Duitse firma Mack Rides. Die rides openen in 2016. Beide parken zijn net als Astérix eigendom van parkengroep Compagnie des Alpes. 

De laatste nieuwe spectaculaire achtbaan in Parc Astérix was de sensationele hangende achtbaan OzIris , deze opende in 2012. En haalt een topsnelheid van 90 kilometer per uur. In totaal staan er ondertussen al zo'n zes achtbanen in het park, één minder dan in het nabijgelegen Disneyland Paris.

Oziris - Parc Asterix
Oziris - Parc Asterix

Bron: Révélations - Numéro 23 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Nathan - N8N Rides (zaterdag, 20 december 2014 15:16)

    Leuk nieuws! Hopelijk wordt het kwaliteit, maar van Parc Asterix denk ik wel dat we dat mogen verwachten, misschien toch eens uitkijken om eens richting Parc Asterix te rijden... :)