Opent binnenkort eerste Walibi Indoor?

Dat Compagnie des Alpes al een tijdje plannen heeft voor een indoor Walibi-park is geen geheim. En ook al is het er tegenwoordig erg stil rond, deze nieuwe concepttekening bewijst dat de plannen nog steeds bestaan. Een gigantische verduisterde hal met achtbanen, felle lichtreclames...


Dat Compagnie des Alpes al een tijdje plannen heeft voor een indoor Walibi-park is geen geheim. En ook al is het er tegenwoordig erg stil rond, deze nieuwe concepttekening bewijst dat de plannen nog steeds bestaan.


Een gigantische verduisterde hal met achtbanen, felle lichtreclames, ingewikkelde stalen constructies en opvallende decoraties in neonkleuren. Zo moet de eerste overdekte vestiging van Walibi eruit komen te zien. 

Tekenaar Julien Bertevas maakte in opdracht van Walibi-eigenaar Compagnie des Alpes verschillende ontwerpen voor een 'Walibi Indoor'. Op een uitgelekte prent staan onder andere een spinning coaster en een Disk'O, een schommelende draaiende schijf.

Geruchten over een indoor-versie van Walibi doen al sinds 2013 de ronde. Erg concreet was het project tot nu toe niet. Wel kondigde Compagnie des Alpes afgelopen voorjaar een nieuw overdekt themapark rond stripfiguur Robbedoes aan. Dat zou gebouwd moeten worden in Brussel.

Compagnie Des Alpes
Compagnie Des Alpes

Bron: Looopings.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0