Hevige sneeuwval zorgt voor grote problemen

Hevige sneeuwbuien zorgen voor grote problemen in de Efteling. Het pretpark is vandaag slechts beperkt geopend: door de sneeuw zijn veel paden onbegaanbaar en kan een groot deel van de attracties niet draaien. Eerst was enkel Panda Droom geopend, ondertussen zijn ook Villa Volta...


Attracties gesloten

Hevige sneeuwbuien zorgen vandaag voor grote problemen in de Efteling. Het pretpark is vandaag slechts beperkt geopend: door de sneeuw en afgevallen takken zijn veel paden onbegaanbaar en kan een groot deel van de attracties niet draaien. Eerst was enkel Panda Droom geopend, ondertussen zijn ook Villa Volta, Droomvlucht, Carnaval Festival,  Vogelrok, Gondoletta en Fata Morgana terug bereikbaar. Het is nog onduidelijk of er nog andere attracties zullen openen vandaag.. Hierbij staat de veiligheid altijd voorop!

 

De watershow Aquanura wordt vandaag uitzonderlijk van 14u tot 18u30 elk half uur opgevoerd. Ook de eerste Efteling Symfonie wordt deze namiddag terug gespeeld.  

Efteling
Efteling

Schade en problemen

De poorten van het park werden vanochtend uitzonderlijk pas om half twaalf geopend, een half uur later dan normaal voorzien. En zal om vanavond om 18 uur haar deuren terug sluiten, dat is 2 uur vroeger dan normaal voorzien was. Een groot deel van de wandelpaden zijn afgesloten nog steeds afgesloten omwille van te veel sneeuw. Ook het sprookjesbos blijft onherroepelijk dicht.  Daar dreigen daken van gebouwen in te storten door het grote pak sneeuw dat erop ligt. Ook de tent met de ijsbaan heeft veel schade opgelopen, daar is het dak gedeeltelijk ingestort. Bezoekers worden opgevangen in het Efteling Theater.

 

Een woordvoerster raadt mensen die nog moeten vertrekken aan om op een andere dag te komen. Wie wel kwam opdagen, mag vanaf half twee 's middags een vrijkaartje voor een volgend bezoek ophalen.

Themepark.nl
Themepark.nl

Bron: Pretparkfansite.be

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Ilse (zaterdag, 27 december 2014 14:31)

  Efteling doet er alles aan om toch zoveel mogelijk attracties bereikbaar te maken, een dikke proficiat voor hun!!

 • #2

  Marie (zaterdag, 27 december 2014 15:15)

  Moet wel een mooi zijn, de efteling onder een dik pak sneeuw! :)

 • #3

  Pretparkfansite.be (zaterdag, 27 december 2014 15:16)

  Update: Ook gondoletta is zojuist terug operationeel!

 • #4

  Pretparkfansite.be (zaterdag, 27 december 2014 15:27)

  Update: Ook Fata Morgana is nu geopend!

 • #5

  John (zaterdag, 27 december 2014 15:41)

  Mooie service! Iedereen krijgt een gratis kaartje, om op een andere dag terug te gaan :)