Efteling wilde in de jaren '90 Python uitbreiden

Begin jaren '90 ontstond het idee om de Python uit te breiden naar wat bekend is Python Plus. Gebaseerd op de tekeningen van Vekoma, hebben vijfzintuigen.nl een simulatiemodel maakt van het ontwerp, zodat je een indruk krijgt hoe deze baan eruit had moeten zien.


Bijna was het befaamde project doorgegaan, verteld Lex. De bouwtekeningen zijn zelfs ingediend bij de gemeente. "En uiteindelijk, na drie weken, was de goedkeuring er. Maar het hele project strandde helaas omdat er een horecagebouw aan gekoppeld moest worden en daarvoor was het budget niet toereikend."


In een interview verteld Lex Lemmens over het plan achter Python Plus:

"Ik wilde de baan spectaculairder maken door hem door te zagen direct na de tweede looping. Daar zou de baan dan via een camelback de Kanovijver in duiken, onder de grond door een tunnel en dan verticaal in het midden van een winkeltje naar buiten flitsen, en vervolgens middels een sidewinder weer horizontaal naar een tweede lift... Er was in het ontwerp een tweede lift voorzien van veertig meter hoog, waarna een val onder een hoek van zestig graden zou volgen: opnieuw de grond in, vele ride-effecten en waarbij de corkscrew dwars over het rangeerspoor zou aansluiten op de bestaande Bayern curve."Reactie schrijven

Commentaren: 0