Frans Walibi-Park Sud-Ouest verkocht aan Aspro Ocio. 

Het is een gerucht dat de afgelopen weken rond gaat, staat op het punt staat te worden bevestigd: Compagnie des Alpes moet verkoopt binnenkort Walibi Sud-Ouest aan de Spaanse groep Aspro Ocio. Specialist waterparken, aquaria, Dolfinariums maar bezit ook recreatie locaties in Europa. 


Het is nog onduidelijk of het pretpark in Frankrijk wel Walibi mag blijven heten. Als de Walibi-licentie niet wordt overgenomen, moet er binnenkort een naamswijziging plaatsvinden. Dat gebeurde ook al eerder met Walibi Lorraine, dat sinds een verkoop in 2007 door het leven gaat als Walygator Parc. Er blijven nog slechts drie Walibi-parken over: Walibi Rhône-Alpes (Zuidoost-Frankrijk), Walibi Belgium en Walibi Holland. Verder heeft Compagnie des Alpes ook nog onder andere Bellewaerde, Parc Astérix en Aqualibi in het bezit. Dolfinarium Harderwijk werd onlangs ook al verkocht aan dezelfde koper van Walibi Sud-Ouest.


Bron: Sud-Ouest


Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  -JijWeetNietWieIkBen.- (dinsdag, 06 januari 2015 19:08)

  Waarom, Walibi Is Een Leuk Pretpark !!!
  En Verdiend DEZE NAAM !
  Walibi Moet In Frankrijk Blijven....!

 • #2

  Elise'tje (dinsdag, 06 januari 2015 19:13)

  Het gaat niet erg goed met de Walibi groep "Compagnie des Alpes" :(
  Zullen de andere parken ook volgen?

 • #3

  Nathan - N8N Rides (dinsdag, 06 januari 2015 20:49)

  Walibi is begonnen met 5 parken... en nu al schieten er nog maar 3 over... Maja, ééntje per land is misschien wel genoeg, dat ze nu maar al hun geld in die 3 steken ;)