Nieuwe attractie Walibi Belgium 2016 bekend.

Walibi Belgium opent in 2016 een unieke nieuwe attractie: een 'boomerang splash'. Het gaat om een enorme veertig meter hoge waterachtbaan met twee verticale torens. Dat kan een website exclusief melden op basis van verschillende betrouwbare bronnen...


Bootjes worden vanuit het station eerst razendsnel omhoog gehesen. Op het hoogste punt vallen ze loodrecht achteruit naar beneden, richting een heuvel en een achterwaartse grote splash. Vervolgens takelt een tweede lift de vaartuigen weer loodrecht achteruit omhoog.

Daar houdt de constructie op. Wat volgt is een voorwaartse vrije val met een tweede splash. Ten slotte keren de bootjes over de heuvel terug naar het beginpunt. De werking is vergelijkbaar met het principe van de beroemde boomerang coasters, waarvan er sinds 2001 ook een in Walibi Belgium staat.

De nieuwe attractie is een wereldprimeur, gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Het station wordt uitgerust met een grote draaischijf om de capaciteit te maximaliseren. Terwijl een eerste bootje vertrekt, kan een tweede bootje worden gevuld. In een vlot is plek voor twintig opvarenden: vijf rijen van vier personen.

De nieuwe ride komt te liggen tussen vrijevaltoren Dalton Terror en boomstambaan Flash Back. Over een paar maanden beginnen de bouwwerkzaamheden. In het voorjaar van 2016 moet de 'boomerang splash' af zijn.


Bron: Looopings.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Louise (maandag, 12 januari 2015 17:05)

  Super nieuws! Wereldprimeur, hopelijk werkt deze attractie goed! :)

 • #2

  Anoniem* (maandag, 12 januari 2015 17:09)

  Mooie investering als je het mij vraagt!! Top!

 • #3

  Nathan - N8N Rides (maandag, 12 januari 2015 17:20)

  Heb al veel negatieve reacties gelezen, maar ik vind het best goed. 40 meter hoog, splash en een verticale vrije val... Kan toch niet zo slecht zijn, ook op de tekeningen ziet het er niet zo slecht uit... afwachten zeker :)