Uitbreiding blauwe zone regio Plopsaland goedgekeurd

De gemeenteraad van De Panne heeft een uitbreiding van de blauwe zone in regio Plopsaland goedgekeurd. "We stelden vast dat bezoekers van het pretpark steeds vaker hun wagen parkeerden in de straten rond het park. Zo konden bewoners niet meer voor hun eigen deur parkeren.


In augustus vorig jaar voerden we voor het eerst een blauwe zone in in onze gemeente. Het ging om De Pannelaan, de Stationsstraat en aan het station. We deden dat op vraag van inwoners. Zij klaagden dat pretparkbezoekers hun wagen een hele dag voor hun deur parkeerden omdat een ticket voor de Plopsaparking te duur is", legt burgemeester Ann Vanheste uit. De gemeente breidt de blauwe zone nu uit naar de Noordhoekstraat, de Dorpsstraat tot net voor de school, de Heldenweg tot aan het Ackethof, de Duinhoekstraat tot aan de huisnummers 44 en 55 en de parkings bij het Artiestenpad en de begraafplaats. "De blauwe zone is telkens in combinatie met bewonerskaarten.


We hebben de bewoners in al die straten eerst ondervraagd en stelden vast dat meer dan de helft telkens vragende partij was. Voor de omgeving van de begraafplaats was niemand voor. Toch voeren we het in voor de horecazaken in die buurt en de bezoekers van de begraafplaats. De blauwe zone is van kracht zodra de borden zijn geplaatst. De controle door de GAS-ambtenaren start vanaf de paasvakantie."

Pretparkfansite.be
Pretparkfansite.be

Bron: HLN - Pretparkfansite.be

Reactie schrijven

Commentaren: 0