Wordt opening van Plopsaqua uitgesteld?

Het nieuwe zwembad bij Plopsaland, dat op 22 maart moet openen, heeft nog geen milieuvergunning. Pas op 26 februari beslist de provinciale commissie of ze een vergunning verleent. "Als blijkt dat bijkomend onderzoek nodig is, kunnen we het 60 dagen uitstellen".


GUDRUN STEEN

De bouw van het Plopsazwembad bij het pretpark Plopsaland in De Panne is al meer dan een jaar bezig. Eind vorig jaar kwam Guido Sepelie uit De Panne via de gemeentelijke website van De Panne op het spoor dat er een milieuaanvraag werd ingediend voor dat zwemcomplex. "In een decreet van 1992 staat uitdrukkelijk dat een bouwproject pas kan starten als zowel de bouw- als milieuvergunning in orde zijn. Dat is hier dus niet het geval. Ik heb het dossier ingekeken en stelde vast dat er heel wat elementen ontbraken. Ik schreef een bezwaarschrift en het openbaar onderzoek werd daarop opnieuw opgestart. Dat er tijdens het bouwproces nog nieuwe elementen opduiken die cruciaal zijn voor de milieuvergunning kan ik begrijpen, maar er zijn eenvoudige procedures om die afwijkingen toe te passen. Het openbare onderzoek loopt nog tot 23 januari. Ik zal zeker nog een bezwaarschrift indienen. Ik heb ondertussen alle mogelijke instanties op gemeentelijk, provinciaal en Vlaams niveau aangeschreven."

Steve Van den Kerkhof

Steve Van den Kerkhof, de CEO van Plopsa, is ervan overtuigd dat de opening op 22 maart zal doorgaan. "We hebben de milieuvergunning op 31 oktober vorig jaar aangevraagd. Tot nu toe hebben we alleen maar positieve advies ontvangen van de brandweer, de dienst Stedenbouw en Volksgezondheid. We hebben een bouwtoelating gekregen en hebben nog geen enkel schrijven ontvangen over problemen. Zowel de gemeente als de provincie zijn op de hoogte van de procedure."

Ticketprijzen

Eind november 2014, werden de toegangsprijzen voor Plopsaqua al door Pretparkfansite bekend gemaakt. Een ticket kost er 18.50 euro voor een volwassene, met een Plopsa Abonnement krijg je 40% korting. Buurtbewoners zullen aan een voordelig tarief kunnen zwemmen, vergelijkbaar met de tarieven in andere gemeentelijke zwembaden in de buurt.

Plopsaqua
Plopsaqua

Bron: Hln - Pretparkfansite.be

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Nathan - N8N Rides (zaterdag, 17 januari 2015)

    Stiekem hoop ik toch dat de opening uitgesteld wordt, anders kan ik niet komen...