Grote opknapbeurt voor Gondoletta in Efteling

Tijdens de periode van 9 maart tot 18 april, waarin de Gondoletta volgens de onderhoudskalender van de Efteling gesloten is, worden de houten wachtrij, brug en mindervalidensteiger compleet vervangen. Al deze onderdelen krijgen een dusdanig uiterlijk dat ze straks...


Tijdens de periode van 9 maart tot 18 april, waarin de Gondoletta volgens de onderhoudskalender van de Efteling gesloten is, worden de houten wachtrij, brug en mindervalidensteiger compleet vervangen. Al deze onderdelen krijgen een dusdanig uiterlijk dat ze straks één geheel gaan vormen qua design. De operators-ruimte zal worden uitgebreid met een berging en een gedeeltelijke overkapping, die rondom de trap wordt gebouwd. In het tv-programma 'Terug op de werkvloer' uit 2004 gaf Olaf Vugts al aan dat er plannen bestonden om de draaischijf volledig te overkappen (zie bijgevoegde ontwerpschets).

Ruime tijd geleden kwam ons al ter ore dat de meandering van de Gondoletta in de nabije toekomst wel eens vervangen zou kunnen worden door metalen hekwerken; het lijkt er dus op dat dit binnenkort ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden.

Enkele jaren geleden werd er al groot onderhoud gepleegd aan de houten draaischijf, waarbij alle betimmering helemaal opnieuw werd aangebracht. Uit verschillende bronnen zal deze attractie wellicht ook overkapt worden, zodat aanschuiven niet meer hoeft in de regen. De Efteling heeft hierbij terug een "Indoor Attractie" erbij.


Bron: Vijfzintuigen.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0