Slagharen bouwt nieuw zwembad met 10 glijbanen

Nu zijn het nog een oude en kale hallen. Maar op 1 mei is daar niets meer van te zien. Dan is het een waterparadijs met meerdere zwembaden, tien glijbanen, waarvan sommige met geluids- en lichteffecten, een mega-bubbelbad, rotspartijen, cactussen, watervallen...


Nu zijn het nog een oude en kale hallen. Maar op 1 mei is daar niets meer van te zien. Dan is het een waterparadijs met meerdere zwembaden, tien glijbanen, waarvan sommige met geluids- en lichteffecten, een mega-bubbelbad, rotspartijen, cactussen, watervallen, waterspeeltoestellen, een restaurant en een winkel. 'Aqua Mexicana' heet de nieuwste attractie waarmee Attractie- en vakantiepark Slagharen zich wil onderscheiden in pretparkenland.

De investering bedraagt bijna 6 miljoen euro. Het is straks een van de grootste waterparken in Nederland met een 3173 vierkante meter omvattend overdekt deel en nog eens 2083 vierkante meter in de openlucht. "Dat is gelijk aan vijf zwembaden met Olympische afmetingen of 750 badkamers van gemiddelde omvang", zo maakt Wouter Dekkers, de nieuwe algemeen directeur in Slagharen, de grootte van het park duidelijk. Ook de andere cijfers klinken indrukwekkend. De tien glijbanen samen hebben een lengte van 546 meter en de langste glijbaan, de Crazy Cone, is 119,2 meter. Er wordt per uur meer dan een miljoen liter water gepompt door de tien glijbanen. En het bubbelbad biedt plaats aan 70 personen.

Er wordt hard gewerkt in de hallen. "Het is nog een megaklus om het op tijd af te hebben, maar het gaat lukken, daar ben ik van overtuigd", zegt Dekkers. Hij werd eind vorig jaar door de Parques Reunidos Group aangesteld als nieuwe algemeen directeur in Slagharen en staat met de bouw van het waterpark gelijk voor een enorme uitdaging. Zijn voorganger Angelique Klar had de eerste aanzet gegeven, maar dat plan is door Dekkers op de kop gezet. Veel wil hij er niet over zeggen. "Het idee en de uitgangspunten, met meer vertier in de avonduren voor de verblijfsgasten waren goed, maar de invulling van het plan klopte gewoon niet. Toen ik de tekeningen bekeek zag ik nauwelijks een druppel water, waren er twee restaurants gepland en was de routing en het kassasysteem niet in orde. Ik heb snel nieuwe tekeningen laten maken", zo vat hij zijn ingreep samen.


Bron: Destendor - Slagharen 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    xxx (donderdag, 05 februari 2015 17:00)

    In plaats van bij te bouwen zullen ze beter werken aan't opfrissen van de oude huisjes...en ze goed onder handen nemen...

  • #2

    Nathan - N8N Rides (donderdag, 05 februari 2015 17:57)

    Haha, de nieuwe directeur doet het goed daar! Snel al die oude plannen weggooien en helemaal opnieuw beginnen XD dat hij dat maar snel doet met de rest van het park!