Walibi Belgium kondigt nieuwe attractie aan.

De term “PowerSplash” refereert naar dit nieuwe type attractie en wordt gekenmerkt door de meervoudige elektromagnetische heen-en-weer lanceringen, crescendo versnellingen en meerdere “drops”.De twintig inzittenden zullen de topsnelheid van 100km/u behalen door...


De term “PowerSplash” refereert naar dit nieuwe type attractie en wordt gekenmerkt door de meervoudige elektromagnetische heen-en-weer lanceringen, crescendo versnellingen en meerdere “drops”.

De twintig inzittenden zullen de topsnelheid van 100km/u behalen door driemaal gekatapulteerd te worden bij het doorrijden van het LSM (linear synchronous motor) lanceringsplatform. De eerste katapultering zal hen aan 50km/u achterwaarts lanceren en tot een hoogte van 25m boven het waterniveau brengen. De tweede voorwaartse lancering brengt hen tot 35m hoog aan 80km/u. Om de 45m hoge piek te bereiken is een laatste achterwaartse lancering aan 100km/u nodig. Maar omdat elke piek ook een dal heeft, zal elke stijging voor- of achterwaarts gevolgd worden door een verticale val. Een ware face-to-face met het water.
De naam en het thema van de attractie zullen pas in een verder stadium van het project worden onthuld.
 

Een wereldprimeur, een uitdagend project.

De eerste uitdaging voor de ingenieurs van het Duitse bedrijf Mack Rides is het ontwerpen van een grootse constructie die gebruik maakt van elektromagnetische energie op het water. Het driemaal, voor- en achterwaarts propulseren van de boot via hetzelfde lanceringsplatform, betekent een tweede grootse technische uitdaging. Verschillende uitdagingen zijn nu ook aan de orde voor de ingenieurs en technici van Walibi Belgium. Zij beginnen binnenkort aan de bouw van een dijk rond de attractie, midden in het meer. Deze dijk zal ervoor zorgen dat het water op een heel precies niveau blijft om de finale afremming van de boot te kunnen garanderen. Het aanleggen van de funderingen, in een niet drooggelegd meer, zal dan ook één van de eerstvolgende grote uitdagingen worden.

De bouw van de attractie zal deze lente zichtbaar van start gaan en ongeveer 10 maanden in beslag nemen. De voorbereidingen zullen de werking en opening van Walibi Belgiums 40ste seizoen niet beïnvloeden.

Walibi Belgium
Walibi Belgium

De investering en de strategie.

De ontwikkeling en bouw van deze wereldprimeur betekenen een investering van 8,5M €. Dit innoverend project waarbij energie, kracht, water en technologie worden verenigd werd gestart in 2013.
“De nieuwe attractie moest aan een aantal criteria beantwoorden. Ze moest innovatief zijn , verrassend zijn en een nieuwe reeks sterke, onvergelijkbare belevingen uitlokken. De nieuwe attractie moest eveneens voor momenten zorgen die kunnen gedeeld worden in en rondom de attractie. Het project moest ambitieus zijn maar ook toegankelijk voor zowel kinderen als hun ouders. De eerste stappen in dit project werden anderhalf jaar geleden gezet en betekenden het begin van een spannende samenwerking met de teams van Mack Rides. We zijn dan ook heel trots dat wij deze nieuwe, exclusieve ervaring als Belgisch pretpark in wereldprimeur zullen kunnen aanbieden.” aldus Jean-Christophe Parent, Algemeen Directeur Walibi

Voor 2016…

… is er 2015, en dat betekent de 40ste verjaardag van het pretpark. Veertig jaar plezier, miljoenen bezoekers en des te meer glimlachen en sensaties gedeeld met heel Belgïe. Het komende seizoen zal een aantal verrassingen met zich meebrengen, waarvan de eerste in Aqualibi al zichtbaar aanwezig is. De nieuwe glijbaan “Flash” werd op 24 januari geopend voor het publiek.


Bron: Walibi Belgium

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    De Boer Gwylima (dinsdag, 17 februari 2015 18:45)

    WOW!!!! Bijna een jaar bouwen aan een actractie.