Brakesection Magazine is terug van weggeweest!

Vorige zomer ging Brakesection van start. Ze wouden nagaan of het mogelijk was om een Nederlandstalig pretparktijdschrift uit te brengen. Het oorspronkelijke plan was om gedurende zes maanden iedere maand een tijdschrift uit te brengen. Jammer genoeg werd...


Vorige zomer ging Brakesection van start. Ze wouden nagaan of het mogelijk was om een Nederlandstalig pretparktijdschrift uit te brengen. Het oorspronkelijke plan was om gedurende zes maanden iedere maand een tijdschrift uit te brengen. Jammer genoeg werd dit resultaat niet bereikt en stopte Brakesection na vier maanden al met het tijdschrift. Volgens de eigenaar waren tijdsgebrek, gebrek aan goede nieuwe content, tanende motivatie en gestegen drukkosten de redenen voor deze beslissing. “In al mijn enthousiasme had ik het allemaal wat onderschat, denk ik nu ik er op terugkijk. Een fulltime job en elke maand een tijdschrift vullen, dat ging niet zo goed samen. Niet alleen moest elk nummer gevuld worden met interessante inhoud waarvoor ik veel op verplaatsing was, daarnaast moesten al die tijdschriften ook op tijd gedrukt en verzonden worden. Het was iets teveel om alleen vol te blijven houden en al helemaal voor zo’n stresskip als ik.”

 

Deze spijtige beslissing vonden veel pretparkfans zeer jammer. Onder hen ook Juan Martínez, voorzitter van Pretparken.be. Toen hij het nieuws vernam nam meteen contact op met Tom. “Ik vond het een bijzonder waardevol project en ook op ons forum bleek dat heel wat mensen het jammer vonden dat het tijdschrift stopte. Ik heb toen aan Tom voorgesteld om samen te gaan werken”. Tom: “Ik had het nieuws nog maar bekend gemaakt of Juan hing al aan de lijn. Lang heb ik niet moeten denken over zijn aanbod. Het was enorm plezant om het tijdschrift te maken en met de hulp van het sterke team van Pretparken.be leek het veel haalbaarder! Ondertussen is Brakesection dan ook geïntegreerd binnen de structuur van Pretparken.be.”

 

Brakesection was vroeger een tijdschrift dat informatie en reviews over pretparken uit België en in de buurt ervan in een tijdschrift zette. Het basisconcept blijft hetzelfde, maar er zullen enkele verschillen zijn. Pretparken.be brengt informatie over pretparken uit heel Europa en dit zal ook te merken zijn in de nieuwe editie van ‘Brakesection Magazine by Pretparken.be’. Het tijdschrift zal ook slechts één keer om de twee maanden verschijnen in plaats van maandelijks. Het eerste nummer zal al begin april verschijnen. Tom: “Doordat we nu met zo’n 10 mensen aan elk nummer kunnen werken, kan ik me nu ook meer bezighouden met zaken waar ik vroeger de tijd niet voor had. Een mooiere vormgeving is er daar bijvoorbeeld één van. Onze hobby is nogal vluchtig en weinig tastbaar. We willen iets maken dat mensen kunnen bijhouden, in hun boekenkast zetten en jaren nadien nog eens kunnen vastnemen om door te bladeren en herinneringen op te halen. Iets wat echt de moeite is om in huis te halen.”

 

Een tijdschrift maken kost uiteraard veel geld en moeite. Eén nummer van Brakesection zal €5,99 kosten. In het buitenland bedraagt de prijs vanwege de hogere verzendingskosten €7,99. De voordeligste optie blijft een abonnement. Het abonnement voor 2015 zal vijf nummers bevatten en zal in het totaal €24,99 kosten. In het buitenland kost een abonnement €29,99. De verzendingskosten zitten overal inbegrepen. Wie er heel snel bij is kan zelfs nog korting krijgen op het tijdschrift. Wie voor zaterdagavond (middernacht) zijn tijdschrift bestelt krijgt een korting van zo’n €2,50. Bestellen gebeurt online via de website van Brakesection: www.brakesection.be


Reactie schrijven

Commentaren: 0