Plopsa overweegt meerdere waterparken te bouwen

Plopsa is van plan om verschillende zwembaden te bouwen in Vlaanderen. Vijf steden en gemeenten hebben de Plopsa Groep, een onderdeel van Studio 100, gevraagd om zo’n zwembad neer te poten omdat ze er zelf het geld niet voor hebben. Gert Verhulst...


Plopsa is van plan om verschillende zwembaden te bouwen in Vlaanderen. Vijf steden en gemeenten hebben de Plopsa Groep, een onderdeel van Studio 100, gevraagd om zo’n zwembad neer te poten omdat ze er zelf het geld niet voor hebben.


Gert Verhulst – naast Hans Bourlon de grote man achter Studio 100 – opende nog maar afgelopen weekend Plopsaqua, het nieuwe zwembad naast het pretpark Plopsaland De Panne, of de Plopsa Groep denkt al aan een volgend zwembad. De pretparkgroep, wil op verschillende plaatsen in Vlaanderen en in het buitenland nóg zwembaden bouwen.


En het zijn de gemeenten zelf die Plopsa daarom vragen, want zelf investeren vinden ze te duur. ‘Drie Belgische en twee buitenlandse steden hebben ons intussen gevraagd een zwembadcomplex te bouwen’, bevestigt Steve Van den Kerkhof van de Plopsa Groep. ‘Op die manier besparen ze op de investering voor een nieuw bad. De gemeenten die ons contacteerden, spreken over 500.000 tot 2 miljoen euro verlies per jaar voor het openhouden van een eigen zwembad.’De voorstellen worden één voor één bekeken. In juni neemt men een beslissing over de locatie van eventuele nieuwe Plopsaqua's.


Bron: Nieuwsblad

Reactie schrijven

Commentaren: 0