Plopsaland De Panne bouwt Houten Achtbaan 2016

Plopsaland De Panne pakt volgend jaar uit met een gloednieuwe attractie van formaat. De geruchten dat het West-Vlaamse pretpark een houten achtbaan zou gaan bouwen deden al langer de ronde. Maar vandaag werd dit gerucht officieel bevestigd door de Plopsa-Group...


Plopsaland De Panne pakt volgend jaar uit met een gloednieuwe attractie van formaat. De geruchten dat het West-Vlaamse pretpark een houten achtbaan zou gaan bouwen deden al langer de ronde. Maar vandaag werd dit gerucht officieel bevestigd door de Plopsa-Group. Het moederpark van studio 100 investeert volgend jaar méér dan 5 miljoen euro in de houten achtbaan die in de loop van 2016 moet gaan openen. Plopsa diende hiervoor afgelopen dinsdag de bouwaanvraag in bij de gemeente De Panne en plaatste hiervan een bewijs op de officiële Facebookpagina van de groep.

 

Welke Amerikaanse bouwer Plopsa hiervoor heeft gekozen is nog niet bekend gemaakt.  Ook op een openingsdatum is het nog even afwachten tot de bouwvergunning officieel is goedgekeurd. Het thema voor de nieuwe attractie is ook bekend, vanaf volgend jaar krijgt het figuurtje 'Heidi' een vaste stek in Plopsaland De Panne. Het Weesmeisje heeft naast België ook enorm veel succes in Frankrijk, door Heidi in Plopsaland te integreren zal Plopsa zeker ook de Franse markt aanlokken. 

Parkspot
Parkspot


Bron: Plopsa

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Dirk (zondag, 29 maart 2015 20:53)

  Super! Ik had me geen betere 'outdoor' attractie kunnen voorstellen.. Past prima bij het huidige attractieaanbod :)

 • #2

  Saar V. (zondag, 29 maart 2015 20:54)

  Perfecte aanvulling! Waar komt deze? Ik kijk alvast uit naar de eerste ritjes.

 • #3

  Jonathan (zondag, 29 maart 2015 21:08)

  We verlangen al naar volgend jaar :)