Disneyland verhoogt toegangsprijzen 

1 april is niet voor iedereen een dag vol met grappen en grollen. Na Magical Kingdom, het Disney park in Orlando ( Amerika), verhoogde vandaag ook Disneyland Parijs hun toegangsprijzen. Voor een inkomkaartje is de prijs met 6 euro gestegen. Nu zal je 94 euro moeten betalen in...


1 april is niet voor iedereen een dag vol met grappen en grollen. Na Magical Kingdom, het Disney park in Orlando ( Amerika), verhoogde vandaag ook Disneyland Parijs hun toegangsprijzen. Voor een inkomkaartje is de prijs met 6 euro gestegen. Nu zal je 94 euro moeten betalen in plaats van 88 euro, een verhoging van 6 euro.


Voor degene die voor een abonnement willen gaan zullen dit jaar ook meer moeten betalen. Een Dream kaart zal nu 223 euro kosten, een verhoging van 14 euro. Met dit abonnement heb je 365 dagen toegang tot het park. Voor een Fantasy kaart zal je nu 179 euro moeten neerleggen, een verhoging van 10 euro. Met dit abonnement heb je 320 dagen toegang tot het park.


Er is onlangs 1 miljard euro geïnvesteerd in Disneyland Paris om het park uit de schulden te halen. Alleen komt de prijsstijging op een ongunstig moment, Disneyland Paris voert dit jaar een groot onderhoud uit. De Space Mountain, Dumbo the Flying Elephant en een groot aantal van hun restaurants worden dit jaar onderhanden genomen. Disneyland Paris wil het achterstallige onderhoud wegwerken voor hun 25 jarige bestaan in 2017.


Auteur: Dieter Vanbeckevoort

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Nathan - N8N Rides (woensdag, 01 april 2015 22:29)

    Goed zot! Nog hoger?! Ik ga veel liever drie dagen naar een ander pretpark voor dezelfde prijs...