Locatie nieuwe houten achtbaan in Plopsaland 

Afgelopen zondag maakte Plopsaland De Panne bekend dat het in 2016 een nieuwe houten achtbaan opent. Ondertussen zijn de eerste technische gegevens over de baan bekend gemaakt aan de Belgische krant Hln. Begin maart kon je op deze website de locatie en thema...


Afgelopen zondag maakte Plopsaland De Panne bekend dat het in 2016 een nieuwe houten achtbaan opent. Ondertussen zijn de eerste technische gegevens over de baan bekend gemaakt aan de Belgische krant Hln.


Begin maart kon je op deze website de locatie en thema van de houten achtbaan al ontdekken op deze website. Beide feiten over deze nieuwe outdoor-attractie werden deze week officieel bekend gemaakt. Verder is er nog geen informatie over het baanverloop en de attractiebouwer. Sinds enkele dagen weten we dat Heidi, het weesmeisje uit de Oostenrijkse bergen, het thema van de achtbaan wordt. Met dit thema wil Plopsa vooral de Franse markt betrekken bij de nieuwe attractie, waar Heidi door iedereen gekend is.


De nieuwe grote houten achtbaan dat méér dan 5 miljoen euro zal kosten, zal worden gebouwd in het gebied van De Vleermuis tot De Boomstammetjes. De ingang en station van de achtbaan zal zich in de buurt van De Boomstammetjes, ter hoogte van de locatie van de voormalige Panoramic, bevinden. De baanlengte ter hoogte van De Vleermuis is 370 meter. Het hoogste punt van de achtbaan zal op 23,3 meter gelegen zijn. De volledige baanlengte en welk bedrijf de baan zal bouwen, gaf de CEO van Plopsa nog niet vrij. De kans is groot dat Plopsa beroep zal doen op Great Coasters International, een Amerikaans bedrijf dat eerder al houten achtbanen bouwde in de Efteling en Toverland.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa:
Om de twee tot drie jaar willen we een nieuwe attractie. Nu kiezen we voor een achtbaan met heel wat bochten en heuvels, maar je gaat niet over de kop. Je zal het gevoel hebben alsof je met een cabrio aan 120 kilometer per uur op de autosnelweg rijdt.


Samen met de nieuwe attractie opent Plopsaland ook een nieuw, klein horecapunt, een winkeltje en een sanitair blok. Die opening is gepland voor juni 2016. Plopsaland De Panne investeert zo’n 5 miljoen euro in de nieuwigheid.


Voor de houten achtbaan zullen geen attracties verwijderd worden. De attractie zal zich in de buurt van de parking bevinden. Op die parking zullen er enkele kleine aanpassingen gebeuren die zullen zorgen voor een betere doorstroming van bussen. Met de parkeerplaatsen voor auto’s zal geschoven worden.

Parkspot
Parkspot

Bron: HLN - Plopsafans

Reactie schrijven

Commentaren: 0