Pretparken gesloten wegens lentestorm

De lentestorm die de gisteren over het land waaide heeft in Duitsland voor meer gevolgen gezorgd dan in België en Nederland. Door de storm kunnen verschillende attracties niet draaien. Plopsa Holiday Park bleef zelfs helemaal dicht.In Duitsland ondervinden ze veel meer hinder...


De lentestorm die de gisteren over het land waaide heeft in Duitsland voor meer gevolgen gezorgd dan in België en Nederland. Door de storm kunnen verschillende attracties niet draaien. Plopsa Holiday Park bleef zelfs helemaal dicht.

 

In Duitsland ondervinden ze veel meer hinder door de weersomstandigheden. De storm is in daar uitgeroepen tot een orkaan, met windstoten tot 150 km/h. Terwijl in België maar snelheden tot 100 km/h gehaald werden. Daardoor bleven sommige attracties of pretparken noodgedwongen dicht. In Europa-Park, staat onder andere de Silver Star de hele dag stil, en ook in Phantasialand zijn verschillende outdoor-attracties gesloten vanwege de veiligheid. Plopsa Holiday Park was vandaag zelfs heel de dag gesloten. Of het park de volgende dagen open gaat is een goede vraag, want de weersomstandigheden zien er de volgende dagen niet beter uit. En het attractiepark Freizeitpark Plohn werd enkele dagen gesloten omdat attracties en restaurants beschadigd werden.

 

Ook in Nederland hebben verschillende parken hinder ondervonden door de storm. In de Efteling bleven topattracties Python en Joris en de Draak gesloten. Ook de Pagode bleef dicht. In Toverland zijn ook enkele attracties niet kunnen open, onder meer de Troy, Dwervelwind, Booster Bike en ook de nieuwe Maximus’ Blitz Bahn. Hierdoor werd de prijs wel verlaagd. Ook attractiepark Slagharen en Julianatoren hebben hinder door de storm. Julianatoren is de hele dag dichtgebleven.

Freizeitpark Plohn


Bron: Looopings - Themeparkfreaks

Auteur: Nathan Gevaert

Reactie schrijven

Commentaren: 0