Phantasialand geteisterd door een grote stroomstoring

Phantasialand zal niet kunnen terugkijken op een geslaagde 1e Paasdag. Omstreeks tien voor half 4 's middags werd Brühl geteisterd door een grote stroomstoring waardoor het hele park en buurtbewoners tijdelijk zonder stroom kwamen te zitten. Door de stroomstoring kwamen...


Phantasialand zal niet kunnen terugkijken op een geslaagde 1e Paasdag. Omstreeks tien voor half 4 's middags werd Brühl geteisterd door een grote stroomstoring waardoor het hele park en buurtbewoners tijdelijk zonder stroom kwamen te zitten.

Door de stroomstoring kwamen diverse attracties stil te staan. Zo zaten bezoekers een lange tijd vast in de B&M inverted coaster Black Mamba, voordat ze geëvacueerd konden worden. Andere bezoekers die niet in een attractie zaten zochten een zitplaatsje op om zo hun tijd door te brengen.

Phantasialand communiceerde zelf via Facebook dat de stroomstoring te wijten is aan een defecte 'Muffe', een koppelstuk in de elektriciteitskabels, bij de plaatselijke energie-leverancier. Nood-energievoorzieningen werden door het park in werken gezet om zo vooral belangrijke delen van het park toch van stroom te kunnen voorzien.

Sinds 16:06, kan het park weer beschikken over stroom, waardoor het park in ieder geval weer voorzien kan worden van muziek. Het heeft echter nog een half uur geduurd voordat de verschillende attracties weer werkzaam waren i.v.m. de opstartprocedures, het park meldde zelf dat de attracties één voor één weer werkzaam zouden zijn. I.v.m. de stroomstoring heeft het park besloten om een uur langer open te zijn tot 19:00.


Bron: RCTLand

Reactie schrijven

Commentaren: 0