Derde stroomuitval Phantasialand in 24 uur

Het lijkt erop dat het defect van de stroomstoring die Brühl en Phantasialand heeft geteisterd op 1e paasdag nog niet helemaal verholpen is, in tegendeel: Op 2e paasdag wordt het park geteisterd door nog meer en grotere stroomstoringen. Rond tien voor twaalf kwam het park...


Het lijkt erop dat het defect van de stroomstoring die Brühl en Phantasialand heeft geteisterd op 1e paasdag nog niet helemaal verholpen is, in tegendeel: Op 2e paasdag wordt het park geteisterd door nog meer en grotere stroomstoringen. Rond tien voor twaalf kwam het park weer zonder stroom te zitten, waardoor alle attracties weer stil kwamen te liggen. Na ongeveer een uur was de stroom weer terug. Echter bleef het daar vandaag niet bij, want omstreeks kwart over 2 werd het park wederom getroffen door een stroomstoring van ruim een uur waardoor wederom de vele bezoekers uit de attracties geëvacueerd moesten worden.

 

De exacte oorzaak van de stroomstoring van vandaag is nog onbekend, netwerkmanager Fritz Wittig van de gemeentewerken Brühl vermoed dat de oorzaak ligt bij overbelasting van het energie-net. 'Phantasialand is een energie-eter, dat veel energie tegelijkertijd nodig heeft', meldt Wittig tegenover Bild. Aanvankelijk werd nog vermoed dat het probleem lag bij een defecte energie-kabel als oorzaak van een eerder defect koppelstuk, op deze uitspraak is hij later teruggekomen. Het probleem is nog altijd niet opgelost, want nog steeds valt zo nu en dan de stroom uit waardoor de attracties vast komen te staan.

Het park probeerde er echter alles aan te doen om de bezoekers het nog zo aangenaam mogelijk te maken, zo deelde het park onder andere gratis hapjes en drankjes uit. Toch heerste er grote onvrede onder de bezoekers die hun geld kwamen terugeisen bij de gastenservice. Uitendelijk heeft het park hier gehoor aan gegeven en krijgen vele bezoekers hun geld netjes terug, wat leidde tot enorme rijen bij de gasten-service en kassa's. In verband met een actie die loopt van 28 maart tot 30 april, werden vandaag sowieso al vrijkaarten uitgedeeld voor een volgend bezoek. Ook zou het park vandaag ter compensatie tot 8 uur 's avonds geopend blijven.


Bron: RCTLand


Reactie schrijven

Commentaren: 0