Meer informatie over waterpark in Europa Park

Duitslands grootste pretpark Europa-Park in Rust, is van plan een nieuw waterpark te bouwen, om op deze manier zich ook in de toekomst aan de top van de Europese pretparken te behoren. Het park nam de afgelopen 10 jaar meer dan 30.000 enquêtes af, waardoor ze precies weten wat...


Duitslands grootste pretpark Europa-Park in Rust, is van plan een nieuw waterpark te bouwen, om op deze manier zich ook in de toekomst aan de top van de Europese pretparken te behoren. Het park nam de afgelopen 10 jaar meer dan 30.000 enquêtes af, waardoor ze precies weten wat de bezoekers van het park verwachten. Maar liefst 60% was voor de aanleg van een waterpark.

 

 

Concreet, het voorgestelde waterpark heeft een oppervlakte van ongeveer 30 hectare, daarin is zowel een binnen- en buitenzwembad, extra woonruimte en voldoende parkeergelegenheid inbegrepen. In het overdekte gedeelte zal onder meer een golfslagbad, een Lazy River, een groot aanbod aan glijbanen, een waterspeeltuin, een surf simulator, rustplaatsen, restaurants en winkels te vinden zijn. In het buitengedeelte, een golfslagbad, een strand, grasvelden, restaurants en tal van andere attracties om het waterpark compleet te maken.

 

Het buitengedeelte zal volgend de plannen van half juni tot begin september toegankelijk zijn.  Er wordt geschat dat het binnengedeelte zo'n 4000 tot 5000 bezoekers aankan en de buitenruimte 2000 tot 3000 bezoekers tegelijk kan ontvangen. Het park denkt het eerste jaar  400.000 bezoekers naar het nieuwe waterpark te lokken, en  de jaren nadien uit te groeien naar 600.000 bezoekers per jaar. Men schat dat zo'n 80 procent van de bezoekers te kunnen halen uit de hotels in Europa-Park en het omliggende gebied.


Bron: zvt-ringsheim-rust.de

Meer nieuws:

Bouw Power Splash begonnen
Bouw Power Splash begonnen
Nieuwe Attractie Walibi 2017
Nieuwe Attractie Walibi 2017
Bezoekersrecord voor Plopsaparken
Bezoekersrecord voor Plopsaparken

Reactie schrijven

Commentaren: 0