Opening nieuwe attractie 'The Forbidden Caves' 

Op woensdagavond 13 mei zijn in Bobbejaanland The Forbidden Caves officieel geopend. Deze nieuwe simulator neemt je mee naar diep onder de grond waar je samen met Jasper Dubois opzoek gaat naar de paarse kristal die magische krachten bezit. Tijdens de rit kom je...


Op woensdagavond 13 mei zijn in Bobbejaanland The Forbidden Caves officieel geopend. Deze nieuwe simulator neemt je mee naar diep onder de grond waar je samen met Jasper Dubois opzoek gaat naar de paarse kristal die magische krachten bezit. Tijdens de rit kom je verschillende gevaren tegen. De attractie bestaat uit enkele voorshows en een hoofdshow. Hierbij veranderen de medewerkers in acteurs op het verhaal van de attractie nog meer duidelijk te maken. 

 

De dag begon aan de ingang, waar we na het controleren van de gegevens met kleine groepjes in jeeps werden gezet. Die jeeps brachten ons naar de vernieuwde zone van Bobbejaanland, Adventure Valley.

 

In de Adventure Valley werden we hartelijk ontvangen en kregen we iets aangeboden om te eten en te drinken. Er waren ook enkele shows met trommels en dansende draken om het publiek te vermaken. Ook de King Kong was operationeel.

Men wachtte vol spanning af tot er plots rook en geluiden achter de poorten van The Forbidden Caves kwamen. Al snel stond de Directeur van het park, Roland Kleve, op het podium voor een speech. Hij vertelde over de attractie die maar liefst 5 miljoen euro kostte. Hij bedankte een heleboel partners en komt tot het verhaal van Jasper en zijn grootvader die diep onder de grond op zoek zijn gegaan naar de Paarse Kristal.

 

Er volgde een spectaculaire openingsshow. Vele licht- en geluideffecten, vuurwerk en veel andere elementen kwamen daarbij aan te pas. Na de show waren The Forbidden Caves open voor het publiek en kon men starten met de eerste ritjes.

 

De rit begint met een wachtrij die meteen prachtig in thema is gestopt. Je voelt je door de jungle lopen waar mist hangt en dierengeluiden te horen zijn. Daarna neemt een medewerker je mee een vertelt je over een grote lift die je meer dan 200 meter mee onder de grond zal nemen. De lift arriveert en een ander medewerker geeft wat informatie over de lift. Eenmaal beneden neemt weer een andere medewerker het over waar je het verhaal hoort van Jasper en het Paarse Kristal. Een beeld begint te praten en er bewegen verschillende dingen. Daarna loop je door gangen en kom je in het station van de simulator te staan. Op tv-schermen tonen ze de veiligheidsmaatregelen van de attractie en kan de film beginnen. De film is niet lang, maar wel erg mooi. Je wordt door het 3D-effect en het 360° scherm helemaal in de attractie getrokken en het lijkt levensecht.

 

Na enkele ritjes gemaakt te hebben, konden we het park verlaten. De attractie is een schitterende aanwinst voor Bobbejaanland. Het is een attractie voor de hele familie die door het boeiende en spannende achtergrondverhaal toch erg leuk is voor jongeren en volwassenen. Zeker een aanrader en één van de mooiste attracties van Bobbejaanland!


Auteur: Nathan Gevaert         Foto's: Nathan Gevaert

Eerste testritten Baron 1898
Eerste testritten Baron 1898
Snelste Launch-Coaster Europa
Snelste Launch-Coaster Europa
Nieuw waterpark in Europapark
Nieuw waterpark in Europapark

Reactie schrijven

Commentaren: 0