Bouwupdate Baron 1898 in Efteling

Een nieuwe maand, een nieuwe bouwupdate uit de Efteling. In aflevering 8 van :” The Making-of: Baron 1898” horen we de fel befaamde soundtrack van Baron 1898 en zien we hoe de eerste testrit verloopt.De componist is René Merkelbach. Hij is de huiscomponist van de Efteling en schreef ook al... 


Een nieuwe maand, een nieuwe bouwupdate uit de Efteling. In aflevering 8 van :” The Making-of: Baron 1898” horen we de fel befaamde soundtrack van Baron 1898 en zien we hoe de eerste testrit verloopt.


De componist is René Merkelbach. Hij is de huiscomponist van de Efteling en schreef ook al de soundtrack voor De Vliegende Hollander en Joris en de Draak. De soundtrack was één van de best bewaarde geheimen die de Efteling nog had over Baron 1898. Op 11 april 2015 werd de soundtrack opgenomen in de Galaxy Studios in de Belgische stad Mol.


Merkelbach : "Heel belangrijke muziek uit de tijd van de mijnen was vroeger de harmoniemuziek.” De soundtrack zal doorheen heel de attractie te horen zijn, van de wachtrij tot op het moment dat je de attractie hebt beleefd. Je zal de attractie hoogstwaarschijnlijk uitstappen en al fluitend het deuntje meezingen. Dit is weer zo een typische Efteling-oorwurm.


Vrijdag 8 mei stortte het eerste karretje van Baron 1898, 37.5 meter de diepte in. In de making-of zien we hoe het eerste karretje aankwam in de Efteling. Ondertussen zijn de overige twee karretjes gearriveerd. Per karretje is er plaats voor 18 man, 3 rijen van 6 personen. De karretjes draaien nu volop proef om de attractie tegen 1 juli te openen. Personeelsleden mogen al een week vroeger Baron 1898 uittesten en genodigden zijn op 30 juni welkom voor de testritten. Maar al de rest zal geduld moeten hebben tot 1 juli, wanneer Baron 1898 officieel opent.


Auteur: Dieter Vanbeckevoort

Opening nieuwe attractie
Opening nieuwe attractie
Eerste testritten Baron 1898
Eerste testritten Baron 1898
Snelste Launch coaster Europa
Snelste Launch coaster Europa

Reactie schrijven

Commentaren: 0