Great Coasters International bouwt houten achtbaan

Great Coasters International wordt de bouwer van de nieuwe houten achtbaan in Plopsaland De Panne, dat werd bekend gemaakt in het pretparktijdschrift 'Brakesection'. Het Amerikaans bedrijf dat eerder al houten achtbanen bouwde in de Efteling en Toverland. Deze nieuwe...


Great Coasters International wordt de bouwer van de nieuwe houten achtbaan in Plopsaland De Panne, dat werd bekend gemaakt in het pretparktijdschrift 'Brakesection'. Het Amerikaans bedrijf dat eerder al houten achtbanen bouwde in de Efteling en Toverland. Deze nieuwe attractie zal openen in de loop van 2016. Een exacte openingsdatum is nog niet bekend gemaakt.


Begin maart kon je op deze website de locatie en thema van de houten achtbaan al ontdekken op deze website.  Verder is er nog geen informatie over het baanverloop en de attractiebouwer. Ook weten we al dat Heidi, het weesmeisje uit de Oostenrijkse bergen, het thema van de achtbaan wordt. Met dit thema wil Plopsa vooral de Franse markt betrekken bij de nieuwe attractie, waar Heidi door iedereen gekend is.


De nieuwe grote houten achtbaan dat méér dan 5 miljoen euro zal kosten, zal worden gebouwd in het gebied van De Vleermuis tot De Boomstammetjes. De ingang en station van de achtbaan zal zich in de buurt van De Boomstammetjes, ter hoogte van de locatie van de voormalige Panoramic, bevinden. De baanlengte ter hoogte van De Vleermuis is 370 meter. Het hoogste punt van de achtbaan zal op 23,3 meter gelegen zijn. De volledige baanlengte, gaf de CEO van Plopsa nog niet vrij. Meer nieuws:

Bouwupdate Baron 1898
Bouwupdate Baron 1898
Opening nieuwe attractie
Opening nieuwe attractie
Eerste testritten Baron 1898
Eerste testritten Baron 1898

Reactie schrijven

Commentaren: 0